εβζΣε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι προειδοποιούν:

«Μετά από την πρόσκληση – ενημέρωση που είχαμε από τη Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μας ανακοινώθηκε η πρόθεσή της να αναστείλει τη λειτουργία (να κλείσει) τα εργοστάσιά της στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες.

Αυτό για μας αποτελεί αιτία πολέμου.

Δεν θα τους επιτρέψουμε με το κλείσιμο των εργοστασίων να αφανίσουν την τευτλοκαλλιέργεια, να ερημώσουν τις περιοχές μας, να αφήσουν πίσω ανέργους και επαγγελματίες κατεστραμμένους.

Η καταστροφική, κατευθυνόμενη και ανεξέλεγκτη πολιτική τους τα τελευταία χρόνια, είχε καταγγελθεί από μας πάρα πολλές φορές. Δυστυχώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που μας άκουσαν και μας κατάλαβαν. Σήμερα το έργο ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Η απαξιωμένη την τελευταία πενταετία Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, οδηγείται επίσημα στο κλείσιμο και την καταστροφή.

Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αντιδράσουμε, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Συνέχιση της παραγωγής ζάχαρης στη χώρα μας, ενίσχυση και βιωσιμότητα της τευτλοκαλλιέργειας, λειτουργία των τριών εργοστασίων διότι ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν μπορεί να υπάρξει.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να αποτρέψει ένα καίριο πλήγμα στον πρωτογενή αγροτικό τομέα δίνοντας λύση αναλογιζόμενη τις ευθύνες τις.

ΚΑΛΟΥΜΕ αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια είδαν την ΕΒΖ να μοιράζει απλόχερα στις περιοχές μας μερίδιο της ευημερίας της, να αγωνιστούν για τη συνέχιση και τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα εμείς οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι τοπικές κοινωνίες, θα μετρήσουμε τη δύναμή μας απέναντι σε αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον και η όποια ανέλιξη τους. Σε αυτούς που με τις μεθοδεύσεις τους συνέβαλαν στο να φτάσει η εταιρία σ΄ αυτή την κατάσταση, δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους».