Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ανοίγει τη θεατρική αυλαία του 2016 με μια δική του παραγωγή. Μια χοροθεατρική performance που ερμηνεύουν η Μυρσίνη Λαντζουράκη και η Γιούλη Ιωαννίδου.

Λίγα λόγια για τη χοροθεατρική performance – μικρό προφητικό ιντερμέδιο Bird’s Lament

«Σουρεαλισμός, ουσ. αρ. Αυτοματισμός ψυχικός, καθαρός, με τον οποίο προτίθεται κανείς να εκφράσει είτε προφορικά είτε γραπτά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, την πραγματική λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης, με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική, έξω από κάθε προκατάληψη αισθητική ή ηθική. “ Η αυθεντική τέχνη στις μέρες μας συνδέεται στενά με την επαναστατική κοινωνική δράση. Αποβλέπει στην υπονόμευση και στην καταστροφή της καπιταλιστικής κοινωνίας”. “ Η αληθινή ποίηση περικλείεται σε ότι δεν συμβαδίζει μ’ αυτήν την ηθική, μια ηθική που, για να διατηρήσει την επιβολή και το κύρος της, δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να φτιάχνει τράπεζες, στρατόπεδα, φυλακές, εκκλησίες και μπορντέλα”» – Andre Breton 1926.

Στο επίκεντρο του μανιφέστο του Υπερρεαλισμού, ο Αντρέ Μπρετόν τοποθετεί τη φαντασία, το τυχαίο, τον αυτοματισμό, το όνειρο, τον έρωτα, την παιδικότητα, το υποσυνείδητο, τον πρωτογονισμό, την ελευθερία. Τάσσεται κατά του ορθολογισμού, εναντίον κατεστημένου, θρησκείας και θεσμών. Μια χοροθεατρική performance που αναζητά την αναθεώρηση του ορισμού της πραγματικότητας, με πρωταγωνιστή την ελευθερία.

Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιούλη Ιωαννίδου, Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Μουσική σύνθεση: Ομέρ Χατζησερήφ.

Σκηνικά- κοστούμια: Γιάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Θωμάς.

Ερμηνεύουν: Γιούλη Ιωαννίδου, Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Θα δοθούν έξι παραστάσεις, στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στις 9 μ.μ.:

Σάββατο 9, Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016.

Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων: 25310-37770

Προπώληση εισιτηρίων: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής