(BINTEO) Τζανακόπουλος: “Ας μη στοιχηματίζουν κάποιοι για τη μείωση του αφορολόγητου”

"Τους θυμίζω την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων...".
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 13

Για το θέμα των ημερών, αυτό δηλαδή της ανακοίνωσης της αύξησης του κατώτατου μισθού μετά από δέκα χρόνια, ρωτήθηκε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

-Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης οτι η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού αποτελεί “τέχνασμα” για “να ξεχαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών”, και απάντησε: “Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι πάντοτε, ανεξαρτήτως των πεπραγμένων ή των πράξεων της κυβέρνησης, ο αντιπολιτευτικός Τύπος αλλά και η αντιπολίτευση, βρίσκουν τρόπο για να δημιουργούν εντυπώσεις. Εγώ δεν πρόκειται να εμμείνω σε αυτές τις κριτικές. Θα σας πω ότι για εμάς η κίνηση της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι μια εμβληματική πολιτική κίνηση την οποία εξάλλου θέλω να σας θυμίσω ότι την είχαμε προαναγγείλει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ενώ εδώ και περίπου τέσσερις-πέντε μήνες, δηλαδή από τον Σεπτέμβρη του 2018 όταν και άλλαξε ο σχετικός νόμος, όλοι και όλες γνώριζαν ότι η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού θα γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Όπως ορίζει δηλαδή ο ίδιος ο νόμος. Επομένως το να προσπαθεί κάποιος να ανακαλύψει επικοινωνιακούς τακτικισμούς στη συγκεκριμένη αυτή κίνηση, νομίζω ότι είναι, αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον απολύτως ανακριβές, και στην πραγματικότητα αναδεικνύει και τη σύγχυση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή και ο αντιπολιτευτικός Τύπος αλλά και η αντιπολίτευση. Δηλαδή, να το πούμε απλά, κ. Χατζηνικολάου, ο νόμος λέει ότι ο κατώτατος μισθός αναδιαμορφώνεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει η κυβέρνηση; Να κάνει κάτι διαφορετικό; Να περιμένει λίγο περισσότερο; Για ποιον λόγο; Για να μην θεωρηθεί ότι αυτό σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τις Πρέσπες; Κοιτάξτε να δείτε. Οτιδήποτε και να έχει κάνει η κυβέρνηση, έχει συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή μας έλεγαν πριν από λίγο καιρό ότι ανταλλάξαμε δήθεν τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα μας λένε ότι αναδιαμορφώνουμε, αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό για να καλύψουμε τις Πρέσπες. Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν κόψαμε τις συντάξεις για να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, πράγμα το οποίο είναι όπως καταλαβαίνετε παραδοξολογία”.

-Ακολούθως ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης οτι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εξανεμιστεί από το επόμενο έτος λόγω της μείωσης του αφορόλογητου, και απάντησε: “Υπάρχει ένα déjà vu εδώ. Επί ενάμιση χρόνο η αντιπολίτευση, και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, μας έλεγαν ότι οδεύουμε στην περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 και επομένως από αυτό έβγαζαν το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε εξέλθει από την περίοδο των μνημονίων. Νομίζω ότι η ίδια απάντηση που δόθηκε πριν από λίγο καιρό με την ακύρωση του μέτρου των συντάξεων, είναι η πιο πιθανή. Με την έννοια ότι όπως έχουμε εξηγήσει δεκάδες φορές, φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία επιτυγχάνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας και τα οποία οφείλει να επιτυγχάνει με βάση τους κανόνες της Ευρωζώνης χωρίς να υλοποιηθεί οποιοδήποτε νέο μέτρο. Επομένως, θα έλεγα να μην βάζουν τα λεφτά τους στο στοίχημα για τη μείωση του αφορολόγητου από τη μεριά είτε του ΚΙΝΑΛ είτε της ΝΔ“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood