Σε μία ώρα (από μισή που ίσχυε μέχρι πρότινος), επεκτείνεται η διάρκεια ισχύος των καρτών στάθμευσης στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης του κέντρου της Κομοτηνής, δηλαδή κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, πρόκειται για την υλοποίηση του αιτήματος των επαγγελματιών, καθώς το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του καταναλωτικού και συνεπακόλουθα στην υποστήριξη της τοπικής αγοράς.

Η εφαρμογή του μέτρου με την μιας ώρας διάρκεια στάθμευσης, θα ξεκινήσει από τις 7 Ιανουαρίου του 2019, καθώς απαιτείται κάποιος χρόνος για την αλλαγή των πινακίδων σήμανσης και την έκδοση νέων καρτών.

Σε αυτό το διάστημα μάλιστα – δηλαδή μέχρι τις 7/1/2019 – ενόψει της αυξημένης αγοραστικής κίνησης, και σε συνεννόηση Δήμου και τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν θα γίνονται τροχονομικοί έλεγχοι.

Το κόστος των νέων καρτών θ ανέρχεται στα 0,50€ (από 0,30€), ενώ επισημαίνεται πως θα συνεχιστεί η απαγόρευση χρήσης δεύτερης συνεχόμενης κάρτας.

Το ωράριο υποχρεωτικής ισχύος του μέτρου ορίζεται από τις 08:00 ως τις 15:00 και από τις 17:00 ως τις 21:00, καθημερινά πλην Κυριακής. 

Το πρόστιμο για στάθμευση άνευ κάρτας παραμένει στο ύψος των 20 ευρώ, το οποίο θα μειώνεται κατά 50% (στα 10 ευρώ δηλαδή), αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου.

Τέλος, όσοι κατέχουν απόθεμα παλαιών καρτών (ιδιοκτήτες περιπτέρων, μίνι μάρκετ, ψιλικών, ή φυσικά και πολίτες), θα μπορούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να τις ανταλλάξουν με τις νέες, οι οποίες θα διατίθενται από τα αντίστοιχα μέχρι σήμερα σημεία πώλησης (Δήμο, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών).