Το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την άτοκη δανειοδότηση μέχρι 25.000 €, μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποκλείονται από τον τραπεζικό δανεισμό, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Το μέτρο αφορά περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και στόχος είναι να ψηφιστεί ο νέος νόμος μέχρι τις αρχές του 2019 και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια σε ανθρώπους που δεν έχουν εξασφαλίσεις, έχει οδηγήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην υπόλοιπη Ευρώπη, επισήμανε ο κ. Γιαννακίδης, και εξήγησε πως πρόκειται για ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα με εταιρείες που διαθέτουν κεφάλαια το λιγότερο 500.000 ευρώ, και θα προσφέρουν παράλληλα καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη υπό την εποπτεία και το συντονισμό της ΤτΕ.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες που αποκλείονται από τις συστημικές τράπεζες, η δυνατότητα πρόσβασης σε πιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ για την ίδρυση ή τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους χωρίς εγγυήσεις, με μηδενικά ή ελκυστικά επιτόκια, και με διαρκή συμβουλευτική υποστήριξη.