20140710_130124Επί ξυρού ακμής βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Οι κύριοι Μιχάλης Βεζυριανίδης και Στάθης Κεφαλίδης, Πρόεδρος και Δ/ντής αντιστοίχως της Αναπτυξιακής Ροδόπης, η οποία μετά την κατασκευή του Μεγάρου είχε αναλάβει και τη λειτουργία του μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, διαμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οτι είναι αδήριτη η ανάγκη να συσταθεί Φορέας Διοίκησής του, καθώς δεν είναι πια εφικτό η λειτουργία του να βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των στελεχών της Αναπτυξιακής.

Η σύμβαση λειτουργίας του Μεγάρου από την Αναπτυξιακή Ροδόπης έληξε στις 30/4/2014, και στο μεταξύ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες (αλληλογραφία, προσχέδια, κ.λπ.) με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να προχωρήσει στην τελική της φάση η δημιουργία του απαραίτητου Οργανισμού του Μεγάρου.

Επομένως, απομένει η τελική έγκριση από τη κεντρική διοίκηση.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, το Μέγαρο έχει φιλοξενήσει 102 συνολικά εκδηλώσεις (παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, συνέδρια), που τις παρακολούθησαν 29.532 θεατές.

Άνοιξε τις πύλες του σε επώνυμους αλλά και σε ντόπιους καλλιτέχνες, καθώς και στη μαθητική κοινότητα. 20140710_131426

Αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο, αποκτώντας έτσι σημαντική αίγλη, και δημιουργώντας υπολογίσιμη δυναμική.

Αποτύπωσε, δε, όχι μόνο τοπικό, αλλά και (δια)βαλκανικό στίγμα, καθώς υπάρχουν ήδη ανοιχτά πρωτόκολλα συνεργασιών με καλλιτεχνικούς Οργανισμούς Βαλκανικών χωρών.

Φημίζεται για την άριστη ακουστική του (αντανάκλαση ήχου 0,8 sec), διαθέτει σύγχρονη τεχνολογικά υλικοτεχνική υποδομή, και η λειτουργία του στηρίχθηκε στον εθελοντισμό και στην τεχνογνωσία στελεχών της Αναπτυξιακής και ντόπιου δυναμικού.

Τα έξοδά του ανήλθαν σε 233.336,33 ευρώ, και τα έσοδά του σε 223.340,01 ευρώ.

Οι κ.κ. Κεφαλίδης και Μιχάλης Βεζυριανίδης, ευχαριστώντας τον βουλευτή Ροδόπης Ε. Στυλιανίδη και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη για τη στήριξη που παρέχουν, απηύθυναν κάλεσμα σύσσωμης συστράτευσης όλων των τοπικών φορέων, ώστε να διεκδικηθεί δυναμικά και απαιτητικά η δημιουργία ενός «Μοντέρνου, Σύγχρονου, Καινοτόμου Φορέα Διαβαλκανικού Κέντρου Πολιτισμού».

«Σημαίνον αναπτυξιακό εργαλείο», και «σύμβολο πολιτισμού της ευρύτερης διαβαλκανικής», χαρακτηρίζει με νόημα το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ο Δ/ντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης, κ. Στάθης Κεφαλίδης, αποδίδοντάς του τον «ρόλο» του brand nameτης περιοχής.

«Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει αν δεν υπάρξει ένας Φορέας διοίκησή του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βεζυριανίδης.

Αναφερόμενοι, δε, οι κύριοι Βεζυριανίδης και Κεφαλίδης, στις επαφές τους με τους υπουργούς πολιτισμού των τελευταίων ετών, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα, ενώ με τον κ. Τζαβάρα «φτάσαμε μια ανάσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας».