11 (1)

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το προσωπικό του Σισμανόγλειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κομοτηνής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο τελευταίος στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη.

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις και η υποβολή αιτημάτων για αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, εκ μέρους του συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών, οι εκπρόσωποι των οποίων μάλιστα απειλήθηκαν και με απομάκρυνση από τη σύσκεψη υπό τον κ. Γρηγοράκο.

Λίγα λεπτά πριν, το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, υποδέχθηκε τον κ. Γρηγοράκο ζητώντας δια του μέλους του κ. Αλέξανδρου Σπανού, επιτακτικά απάντηση στο ερώτημα «γιατί απαξιώνεται το νοσοκομείο της Κομοτηνής».

Παράλληλα, δ/ντές των κλινικών περίγραψαν με μελανά χρώματα το περιβάλλον άσκησης του λειτουργήματός τους, εξαιτίας της απουσίας ιατρών και νοσηλευτών.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Επειγόντων Περαστικών πάντως, κ. Σοφία Παπαναστασίου, αιτιολόγησε τη δυναμική στάση των ειδικευομένων γιατρών.

Θέση για τη στήριξη του υπάρχοντος νοσοκομείου, αλλά και για την προώθηση του αιτήματος για ανέγερση νέου, εξέφρασε και ο σύλλογος φίλων του νοσοκομείου, δια του προέδρου του κ. Γιάννη Πασσόπουλου.

Ο κ. Γρηγοράκος, αν και αναγνώρισε ότι «η υγεία στη Ροδόπη βρίσκεται σε οριακό σημείο», εντούτοις επέμεινε ότι «τα νούμερα του νοσοκομείου είναι πάρα πολύ καλά»…Συγχρόνως, υποσχέθηκε κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω τρεχουσών προκηρύξεων για πρόσληψη αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου, χειρουργού, παιδιάτρου και δύο καρδιολόγων, με μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ, καθώς και μέσω…των πεντάμηνων voucher και του ΟΑΕΔ! Παράλληλα, παρέπεμψε σε…προσεχείς προκηρύξεις για 1.500 γιατρούς στο ΠΕΔΥ και 2.500 νοσηλευτές, ενώ έδωσε εντολή άμεσης μετακίνησης στο νοσοκομείο από το ΠΕΔΥ, πέντε παρασκευαστών. Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του, ότι «χάνονται (!) μηνιαίως 100.000 ευρώ για την περίθαλψη ανασφάλιστων, απόρων και μεταναστών».

«Δεν κάνω πολιτικό τουρισμό ούτε προεκλογική περιοδεία, ήρθαμε να λύσουμε προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος αναφορικά με τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των υπερωριών δύο μηνών προς τους νοσηλευτές, υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν άμεσα. Ενώ για το θέμα της υπό κλείσιμο νοσηλευτικής σχολής, δεν απάντησε ευκρινώς, αφού όπως σημείωσε είναι αποφασισμένο «από τις 45 σχολές σε όλη την Ελλάδα, να μείνουν μόνο οι 20». Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της αξιολόγησης, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχθεί απόλυση στον χώρο της υγείας, κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα παραιτηθεί.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

4 (1)

5 (1)

6 (1)

7 (1)

8 (1)

9 (1)

10 (1)

 

12 (1)

13 (1)

14 (1)

15 (1)

16 (1)

17 (1)

18 (1)

19 (1)

20a