Bazzar Αγάπης διοργανώνει τo Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής λειτουργεί από το 2012 με στόχο την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση και την κατά το δυνατόν αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.
Screenshot_1703

Τo Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazaar αγάπης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής (στην παιδική χαρά “Καράβι”), στις 17 Δεκεμβρίου 2023, κατά τις ώρες 10:00-17:00.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικες αγορές επιλέγοντας διακοσμητικά, δώρα, στολίδια και χειροποίητα γούρια για τη νέα χρονιά, υποστηρίζοντας έτσι τα παιδιά που στηρίζει το Κέντρο.

Παράλληλα θα υπάρχουν εργαστήριο για τα παιδιά όπου θα δημιουργήσουν Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, face painting, και χορός από τον σύλλογο Sabor Latino.

Με κάθε αγορά, μικρή ή μεγάλη, στηρίζεται το έργο των Παιδικών Χωριών SOS ώστε κάθε παιδί να
μεγαλώνει με αγάπη σεβασμό και ασφάλεια. Η στήριξη όλων είναι πολύτιμη.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS & το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες:

  • Ενδυνάμωση οικογένειας, με δέκα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και έξι Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της.
  • Ανάπτυξη και προώθηση της αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Εναλλακτική φροντίδα με τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS, δύο Προγράμματα Αυτονόμησης Νέων
    Ενηλίκων, και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες: 210-33136616, 947564206, npeltegian@sos-villages.gr, Ναϊρί Πελτεγιάν, Διευθύντρια Επικοινωνίας.

Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κράτη-μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής λειτουργεί από το 2012 με στόχο την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση και την κατά το δυνατόν αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν από το επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγό) και αφορούν τη συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των δυσκολιών που αφορούν την οικογένεια, την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών/ εφήβων και γονέων, την ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά και εφήβους, τη λογοθεραπεία, την ειδική αγωγή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τις ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, την υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και τη μαθησιακή υποστήριξη από εθελοντές.

Περισσότερες πληροφορίες: 25310-82788, Παρασκευή Λυγκόζη, Κοινωνική Λειτουργός.

Bazzar Αγάπης διοργανώνει τo Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood