Αυγενάκης: Τα 41 αρδευτικά έργα του ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Αποσκοπώντας στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης και της λειψυδρίας, και στην αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων και κατά συνέπεια της παραγωγικότητας και του εισοδήματος των αγροτών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προχωρά σε σειρά μεγάλων και μικρών αρδευτικών έργων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κόστους άνω των 240 εκατομμυρίων ευρώ.
420340313_1046602790167974_5645480697799789073_n

Αυτό τόνισε o αρμόδιος Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, στο “East Macedonia and Trace Forum II” που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα:

  • “Ναυαρχίδα” των έργων είναι η μεταφορά νερού από τον Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο θα αρδεύει 250.000 στρέμματα και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του προγράμματος “ΥΔΩΡ 2.0” που θα αλλάξουν το προφίλ του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.
  • Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη ανακοινώσει άλλα τρία σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα (Μελέτη Φράγματος Δερείου, Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου Σαμοθράκης,  Αντικατάσταση και Υπογειοποίηση Αρδευτικών Δικτύων ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου Έβρου). 
  • Σε φάση σχεδιασμού και υλοποίησης βρίσκονται 37 ακόμη έργα με προϋπολογισμό 70 εκατομμύρια ευρώ.

“Σκοπός αυτών των έργων είναι να θωρακίσουν την περιοχή από τις δυσμενείς και απρόβλεπτες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, να βοηθήσουν στην αντιπλημμυρική της προστασία, αλλά και να βελτιστοποιήσουν τη χρήση του νερού προς όφελος των καλλιεργειών και του περιβάλλοντος, και προφανώς της τοπικής κοινωνίας”, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Αυγενάκης: Τα 41 αρδευτικά έργα του ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Αυγενάκης: Τα 41 αρδευτικά έργα του ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Αυγενάκης: Τα 41 αρδευτικά έργα του ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Αυγενάκης: Τα 41 αρδευτικά έργα του ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood