«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει στη λιανική και αγοράζει “μισοτιμής” – με πολιτικά πάντα κριτήρια – Βουλευτές, από εδώ κι από ‘κει, για να λύσει το πρόβλημα μιας κοινοβουλευτικής ομάδας με πρόθυμους, που προσπαθεί να πείσει ότι έχει την πλειοψηφία», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

  • “Η ΝΔ είναι απολύτως συσπειρωμένη και ανανεωμένη σε όλα τα επίπεδα κι αυτό φαίνεται σε όλες της τις δράσεις, αλλά και τις δημοσκοπήσεις. Όλοι είμαστε συσπειρωμένοι δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη· Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρώην Πρόεδροι, πρώην Πρωθυπουργοί, νεοεκλεγείσα Πολιτική Επιτροπή ανανεωμένη κατά 70%, οι πρόεδροι των νομαρχιακών μας οργανώσεων ανανεωμένοι κατά 40%, καθώς και ο οργανωτικός ιστός του κόμματός μας, Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς τον οποίων η σύνθεση σύντομα θα αλλάξει”.
  • “Έχουμε μπροστά μας 4 εκλογικές μάχες. Συντονισμένοι θα δώσουμε τις μάχες σε αυτοδιοικητικές α’ και β’ βαθμού, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, ώστε οι πολίτες να δώσουν όσο πιο καθαρό μήνυμα γίνεται στην χειρότερη κυβέρνηση της χώρας, μια κυβέρνηση μειοψηφίας, την κυβέρνηση κουρελού του κ. Τσίπρα”.
  • “Δεν μιλήσαμε ποτέ για προδότες. Ωστόσο ας μην ξεχνούμε ποιοι χρησιμοποιούσαν αυτή τη φρασεολογία. Δια στόματος Τσίπρα και από τα πρωτοσέλιδα της «Αυγής» ακούγαμε για προδότες την εποχή των μνημονίων”.
  • “Στη ΝΔ καταδικάζουμε κάθε μορφής βία. Για μας η βία δεν είναι καλή ή κακή και δεν διαχωρίζεται ανάλογα με την ιδεολογική της προέλευση. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και να μην επιχειρήσουν τα τρολ του Μαξίμου να διαστρεβλώσουν αυτή μας τη θέση”.
  • “Η ΝΔ στον αγώνα της να επικοινωνήσει με τους πολίτες που είτε ήταν κοντά της και απομακρύνθηκαν, είτε ήταν απέναντι και τώρα έρχονται κοντά μας, χτίζει ανοικτούς δίαυλους διαλόγου, ρίχνουμε γέφυρες συνεργασίας και συνεννόησης”.
  • “Στο πλαίσιο αυτό έρχονται κοντά μας άνθρωποι που δεν ασχολούνταν καθόλου με την πολιτική ή και άνθρωποι που ανήκαν σε άλλους ιδεολογικούς χώρους και πλέον έχουν αποφασίσει πως θέλουν αν συμπορευτούν με τον Κ. Μητσοτάκη, μαζί μας”.
  • “Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και ο λόγος του Κ. Μητσοτάκη είναι κρυστάλλινος. Χτίζουμε ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας με όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως, γέφυρες που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο. Γι’ αυτό και η ανταπόκριση των πολιτών είναι μαζική, κάτι που αποδεικνύεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις”.