Αθώος ο Βαξεβάνης | Όσα έγραψε για τη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα ήταν αληθή

Κώστας Βαξεβάνης: "Περιμένουμε τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος είχε βάλει το γραφείο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδας να ανακοινώσει ότι συκοφαντώ τη γυναίκα του, να βγάλει ανακοίνωση που να λέει ότι βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και τελικώς δεν την συκοφαντούσα, και ότι έλεγα την αλήθεια...".
vaxevanhs-26-2-2018

Αθώοι κρίθηκαν οι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος όσον αφορά ρεπορτάζ τους για απ΄ ευθείας ανάθεση ύψους 389.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διοργάνωση συνεδρίου από την εταιρεία Mindwork Solutions η οποία ανήκει στη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνρα, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτό αποφάνθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για τους δύο δημοσιογράφους τους οποίους είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση η προαναφερθείσα εταιρεία. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στο Documento, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε την απ΄ ευθείας ανάθεση με πόρους του Δημοσίου, τρεις μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων, Γιάννης Μαντζουράνης, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος και Γιώργος Αθανασάκης, με τις αγορεύσεις τους απέδειξαν την αλήθεια του επίδικου δημοσιεύματος.

Ο Γιώργος Αθανασάκης ανέδειξε αρχικά τον ρόλο του δημοσιογράφου στην κοινωνία των πολιτών και τους σκοπούς που εξυπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Σημείωσε ότι ρόλος του δημοσιογράφου είναι μεταξύ άλλων να καταγγέλλει πρακτικές. Κατέδειξε, δε, το αληθές των δημοσιευμάτων του Documento αναφορικά με τα χρήματα που έλαβε η εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα για τη διοργάνωση του συνεδρίου, και τόνισε ότι στόχος του επίδικου δημοσιεύματος ήταν ανάμεσα στα άλλα να καταδειχθούν οι σχέσεις διαπλοκής μεταξύ γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών. Ο ποινικολόγος υπογράμμισε ότι η κ. Λίνα Νικολοπούλου είναι δημόσιο πρόσωπο, ως σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ, και ως εκ τούτου ο δημοσιογράφος οφείλει να την ελέγχει, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η ίδια – δια των εταιρειών της – έχει εισπράξει και δημόσιο χρήμα. Ακόμη, ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι η κ. Νικολοπούλου είχε συμβληθεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ και στο παρελθόν είχε εισπράξει 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να οργανώσει καμπάνια για την πρόληψη από τον καρκίνο. Ο Γιάννης Μαντζουράνης έκανε λόγο για μεθόδευση ώστε η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου να διοργανώσει το συνέδριο τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Είχαν στήσει τη δουλειά από την αρχή για να πάρει τη διοργάνωση του συνεδρίου η κυρία Νικολοπούλου. Είναι ξεκάθαρο. Ο κύριος Βαξεβάνης έχει κάνει δριμεία κριτική, όχι άδικη, αναφέρεται σε γεγονότα, βγάζει συμπεράσματα και κάνει κρίσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν ποινικώς επιλήψιμες. Στις Δημοκρατίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας, υπεράνω του νόμου, ακόμη κι αν θεωρεί τον εαυτό του ανέγγιχτο”.

“Ομόφωνα αθώος σε μήνυση της Λίνας Στουρνάρα για συκοφαντική δυσφήμηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όσα έγραψε το Documento ήταν αληθή…. Περιμένουμε τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος είχε βάλει το γραφείο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδας να ανακοινώσει ότι συκοφαντώ τη γυναίκα του, να βγάλει ανακοίνωση που να λέει ότι βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και τελικώς δεν την συκοφαντούσα, και ότι έλεγα την αλήθεια…”, σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Αθώος ο Βαξεβάνης | Όσα έγραψε για τη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα ήταν αληθή
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood