Το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων αυτής, ήταν το θέμα τηλε-σεμιναρίου που πραγματοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το προσωπικό της στις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας καθώς και για αστυνομικούς που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στα Αστυνομικά Τμήματα.
Σκοπός της δράσης ήταν η κατάρτιση του αστυνομικού προσωπικού, με στόχο τον εξειδικευμένο και αποτελεσματικό χειρισμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, και την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων.
Ομιλητές-εισηγητές ήταν οι:
  • Λάμπρος Τσόγκας – Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης.
  • Άννα Αποστολίδου – Επίκουρος Καθηγήτρια Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής.
  • Αθανασία Συκιώτου – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Γεωργία Πασά – Αστυνόμος Β΄, εκπρόσωπος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού.

51 περιστατικά στην ΑΜ-Θ από την αρχή του έτους

Από την αρχή του έτους στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουν σημειωθεί 51 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο οτι οι αστυνομικοί καλούνται να διαχειριστούν τέτοια συμβάντα, κάθε μήνα. Αναλυτικά, ο αριθμός των σχετικών υποθέσεων ανά μήνα: Οκτώ τον Ιανουάριο, εννέα τον Φεβρουάριος, τέσσερις τον Μάρτιος, οκτώ τον Απρίλιο, επτά τον Μάιο, τέσσερις τον Ιούνιο, έξι τον Ιούλιο, πέντε τον Αύγουστο.