Σήμερα 27/09/2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, όπου ομόφωνα εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια όλων των μελών, όπως μεταφέρθηκε κι από το σύνολο των ενστόλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στη “δυσάρεστη έκπληξη” όπως χαρακτήρισαν την απόφαση του Συμβουλίου μεταθέσεων κατωτέρων του Αρχηγείου, με την οποία όπως τονίζουν, “όχι μόνο δεν ενισχυθήκαμε με επιπλέον προσωπικό, το οποίο είναι πάγιο και κυρίαρχο αίτημα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά επιπλέον εμπεδώσαμε την εγκατάλειψη των περιφερειακών υπηρεσιών από την ηγεσία μας, για άλλη μια φορά”.

“Βρεθήκαμε να κολυμπάμε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του τσουνάμι που έχει προκαλέσει η μεταναστατευτική πολιτική των τελευταίων ετών που έχει αλλάξει άρδην την υπηρεσιακή μας ρουτίνα, με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται ποικιλοτρόπως τα εργασιακά μας δικαιώματα”, υπογραμμίζουν με έμφαση, και συμπληρώνουν: “Οι αστυνομικοί της Ροδόπης και της ευρύτερης ακριτικής περιοχής της Θράκης, η οποία είναι από τις κυριότερες πύλες εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, έχουν βάλει «πλάτη» τα τελευταία χρόνια φυλάσσοντας Θερμοπύλες. Επιδεικνύουν επαγγελματισμό κι έχουν προ πολλού υπερβεί το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον, με το αστυνομικό τους ήθος, κουράγιο, πατριωτισμό, προκειμένου να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ορκίστηκαν πίστη, με τον ελάχιστο έως ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κατακρημνισμένες οικονομικές απολαβές τους”.

Επιπλέον επισημαίνουν πως “διατηρούμε για άλλη μια φορά την ψυχραιμία μας και στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων”, και αξιώνουν από την ηγεσία τους “γενναίες ενισχύσεις από προσωπικό, περιοχών που χρήζουν αυτών κι έχουν πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές πέρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα νησιά του Αιγαίου”.

Καταλήγοντας, απαιτούν: “Να συμπεριληφθεί άμεσα η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ για να αντιμετωπιστεί επιτέλους η λειψανδρία των υπηρεσιών μας. Η φυσική και πολιτική μας ηγεσία να σκύψουν πάνω στα προβλήματα μας, να μας επιστρέψουν κάποιο μέρος από τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και να ανεβάσουν το κλονισμένο ηθικό των συναδέλφων μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο ήθος, στην υπομονή των τελευταίων αυτών ετών που έχει επωμιστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους”.