Συνελήφθη χθες βράδυ στον νομό Ροδόπης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο, που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Προσκυνητών εισήλθε σε αγροτική οδό όπου ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες.

Ο διακινητής κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Βουλγαρίας και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.