Ας εφαρμόσουμε και στον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής τις απειλές Ερντογάν προς τους δέκα πρεσβευτές

Χρήσιμα επιχειρήματα στην...Ελλάδα, προσφέρουν οι απειλές, προειδοποιήσεις και υποδείξεις του Τ. Ερντογάν για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να δρουν οι διπλωμάτες στη χώρα διαπίστευσής τους.
toyrkiko_prokseneio_arthro
– του Νίκου Μελέτη.

Χρήσιμα επιχειρήματα στην…Ελλάδα, προσφέρουν οι απειλές, προειδοποιήσεις και υποδείξεις του Τ. Ερντογάν για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να δρουν οι ξένοι πρεσβευτές στη χώρα διαπίστευσής τους.

Διότι την επόμενη φορά που ο Τούρκος πρεσβευτής ή ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος Κομοτηνής επιχειρήσει να παρέμβει σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, θα πρέπει το Υπουργείο Εξωτερικών να τους αποστείλει προειδοποίηση απέλασης επισυνάπτοντας και τις δηλώσεις που επί τετραήμερο κάνουν ο κ. Ερντογάν και οι κορυφαίοι σύμβουλοι και υπουργοί του.

«Οι χωρίς όριο δηλώσεις που έκαναν οι πρέσβεις, έβαλαν στο στόχαστρο όχι οποιονδήποτε άνθρωπο, αλλά άμεσα τη δικαιοσύνη της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, και πρόσθεσε πως «εκείνοι που βλέπουν ως αδυναμία την ευγένεια της Τουρκίας, και επιστρέφουν στις παλιές συνήθειές τους, θα πάρουν την απάντησή τους όσο δεν δέχονται τα λάθη τους… Η τουρκική δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν, ο σκοπός μας δεν είναι να προκαλέσουμε κρίση, είναι να προστατέψουμε την τιμή, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια της Τουρκίας. Όποιος δεν σέβεται την ανεξαρτησία της χώρας μας δεν μπορεί να μείνει στη χώρα αυτή».

Ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, προειδοποίησε ότι «η κυβέρνησή μας σε περίπτωση που χρειαστεί δεν θα διστάσει να κάνει και άλλα βήματα που θα δείξουν ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση από την εθνική κυριαρχία μας», και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία σεβάστηκε πάντοτε τις εσωτερικές υποθέσεις των υπόλοιπων χωρών και δεν αναμείχτηκε ποτέ στις δικαστικές διαδικασίες τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμβάσεων. Προσμένουμε το ίδιο και από τις υπόλοιπες χώρες και κυρίως από τις συμμαχικές χώρες και τους αντιπροσώπους τους στη χώρα μας».

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στη Θράκη. Ο εκάστοτε Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, καθημερινά παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα, αναμειγνύεται στην πολιτική-εκλογική διαδικασία της χώρας υποστηρίζοντας συγκεκριμένους υποψηφίους και χειραγωγώντας τη μειονοτική ψήφο.

Ας εφαρμόσουμε και στον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής τις απειλές Ερντογάν προς τους δέκα πρεσβευτέςΔεν είναι μυστικό η τακτική χρηματοδότηση παραγόντων ακόμη και επαγγελματιών της μειονότητας από το μαύρο ταμείο του Προξενείου. Πολιτικές παρεμβάσεις σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, παρακίνηση για σαμποτάρισμα της δημόσιας εκπαίδευσης. Επίσης, συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις με στόχο την ελληνική έννομη τάξη, καθώς γίνεται καθημερινό κήρυγμα υπέρ των παράνομων, αυτοαποκαλούμενων «εκλεγμένων μουφτήδων», με προσπάθεια στήριξης της αντιποίησης αρχής που επιχειρείται, καθημερινή είναι η προσπάθεια υποδαύλισης εθνικού μίσους και ανυπακοής εναντίον της Ελλάδας, και πολλά ακόμη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, ας προειδοποιηθούν οι Τούρκοι διπλωμάτες για τις συνέπειες που θα έχουν οι κινήσεις τους, και ας τους επιδοθεί ένα αντίγραφο των δηλώσεων Ερντογάν και του άρθρου 41 της Σύμβασης της Βιέννης…

Ο εύσχημος τρόπος που βρέθηκε ώστε να δοθεί διέξοδος στην κόντρα του Ερντογάν με τη Δύση με αφορμή την υπόθεση Οσμάν Καβάλα, έδειξε, πάντως, ότι και οι ισχυρές χώρες που είχαν υπογράψει οι πρεσβευτές τους την επιστολή για την απελευθέρωση του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχαν επιλέξει να αποφύγουν την οριστική ρήξη ακόμη και αν έδιναν την ευκαιρία στον Ερντογάν να καυχηθεί ότι υποχώρησαν μπροστά στην ανυποχώρητη στάση του. Είναι προφανές ότι παρά το γεγονός ότι αποτράπηκε η απέλαση των δέκα πρεσβευτών, το χάσμα όλο και μεγαλώνει μεταξύ της Ερντογανικής Τουρκίας και της Δύσης. Και αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, είναι ότι ο Τ. Ερντογάν δείχνει να μην πτοείται ούτε από απειλές ούτε ακόμη από τον κίνδυνο να βουλιάξει στα τάρταρα την τουρκική λίρα, προκειμένου να κάνει αυτή την επίδειξη δύναμης απέναντι στη Δύση και να υπηρετήσει έτσι το αφήγημα του νεοθωμανικού ηγεμονισμού του.

Για τις δέκα χώρες των οποίων οι πρεσβευτές τους είχαν υπογράψει την επίμαχη επιστολή, τίθεται ένα ακόμη ζήτημα. Το εάν πλέον θα προσφέρουν ασυλία στις συχνές παραβιάσεις των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, ώστε να μην απειλήσει και πάλι με απελάσεις ο κ. Ερντογάν.

Βεβαίως, η ανάρτηση στο twitter των πρεσβειών, κάθε άλλο παρά συνιστά ανάκληση της έκκλησης που απηύθυναν για την τύχη του Καβάλα· αντιθέτως, επαναλαμβάνουν ότι θα κινούνται βάσει του άρθρου 41 της Σύμβασης της Βιέννης που εκτός των άλλων προβλέπει ότι οι διπλωμάτες οφείλουν να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς των χωρών στην οποία βρίσκονται και να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής… Και πάντως, η έκκληση και σύσταση για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν είναι ασύμβατη με το πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων των διπλωματών από τη Σύμβαση της Βιέννης… Κι αν δεν το κάνουν οι πρέσβεις, υπάρχουν και τα ίδια τα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τους που μπορεί να ασχοληθούν…

πηγή: liberal.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood