Καθιερώνονται από τη φετινή σχολική περίοδο, για πρώτη φορά, επισκέψεις παιδιάτρων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Με απόφαση που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, μετά από πρωτοβουλία του διοικητή Σπύρου Πρωτοψάλτη, θεσμοθετείται η διαδικασία τακτικών επισκέψεων παιδιάτρων, με στόχο την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς του οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της δράσης μεταξύ άλλων προβλέπεται η τήρηση φακέλου υγείας για κάθε παιδί και η ενημέρωση των γονέων και του προσωπικού των σταθμών σε σχέση με θέματα πρόληψης.

Από τους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, οκτώ βρίσκονται στην Αττική και δεκαεπτά στην περιφέρεια, και η δυναμικότητά τους καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας 2.060 βρεφών και νηπίων. Απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από οκτώ μηνών έως τεσσάρων ετών, και τα κριτήρια επιλογής είναι κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.), και οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος). Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο, από τις 06:45 έως τις 16:00.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης, δήλωσε σχετικά: “Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, κατέστησα σαφές ότι επιθυμώ ο ΟΑΕΔ να συμβάλλει θετικά με κάθε τρόπο και με κάθε δυνατό μέσο από τα “εργαλεία” που διαθέτει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του οργανισμού, ενημερώθηκα για την έλλειψη τακτικής παιδιατρικής παρακολούθησης, και αμέσως προχωρήσαμε στη λήψη αυτής της πρωτοβουλίας. Με τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, από τη φετινή σχολική χρονιά, τα παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ θα δέχονται τακτικές επισκέψεις από παιδίατρους οι οποίοι θα παρακολουθούν την υγεία τους ενημερώνοντας παράλληλα τόσο το προσωπικό όσο φυσικά και τους γονείς. Ο νέος ΟΑΕΔ θα βρίσκει λύσεις και θα στηρίζει το εργατικό δυναμικό της χώρας με κάθε τρόπο”.