Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στρατηγό Πασχάλη Συριτούδη, είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε δύο ζητήματα, ζητώντας τη συμπαράσταση του Στρατηγού:

Πρώτον, την αύξηση των αποσπασμένων αστυνομικών της Ροδόπης στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ, “κάτι που θα ενισχύσει την ασφάλεια του Νομού Ροδόπης, θα καλύψει πραγματικές ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας, θα καταστήσει πιο λειτουργική και αποτελεσματική τη φύλαξη των βόρειων συνόρων, και θα διευκολύνει σημαντικό αριθμό ντόπιων αστυνομικών να επιστρέψουν έστω και προσωρινά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με απόσπαση”, όπως σημείωσε.

Δεύτερον, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε τον Στρατηγό της Αστυνομίας, ζητώντας τη συμπαράσταση της τοπικής Αστυνομίας, για τη σημαντική διοργάνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνέλθει στην Κομοτηνή τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Μετά την επιτυχή ψηφοφορία στο Στρασβούργο στις αρχές του χρόνου, όπου σε μια μαραθώνια συνεδρίαση επελέγη η Κομοτηνή έναντι της Χάγης, κάτι που πιστώθηκε ως διπλωματική επιτυχία στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αρχίζει η προετοιμασία της διοργάνωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έτσι ο Βουλευτής ζήτησε τον ενεργό ρόλο της τοπικής Αστυνομίας στη διοργάνωση, όσον αφορά στα θέματα ασφαλείας, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την Ελλάδα αλλά και για τη Θράκη η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από 47 Εθνικά Κοινοβούλια. “Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση ότι κι αν συμβεί”, επεσήμανε ο Βουλευτής Ροδόπης, “διότι μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις προβλέπεται να ξαναξεκινήσουν από Σεπτέμβριο. Αν δε το ακυρώσει ο κορωνοϊός, τον Νοέμβριο θα έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να αναδείξουμε διεθνώς τον τόπο μας και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλουν όλοι”, συμπλήρωσε.