Αρχίζει το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου και οι εργασίες που θα γίνουν.
e31f6060-screenshot-447

Για το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο Γενικό Λύκειο και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κομοτηνής, ενημερώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολικών μονάδων, από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου, και τον ανάδοχο του έργου Δημήτρη Παπαδήμο.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 1.625.558 ευρώ, και κύρια χαρακτηριστικά του είναι:

  • η μέγιστη θερμομόνωση με την τοποθέτηση πετροβάμβακα 10 εκατομμυρίων €,
  • εξοικονόμηση του 75% της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης που σήμερα ανέρχεται σε 350 λίτρα ημερησίως,
  • τοποθέτηση για πρώτη φορά συστήματος αερισμού στις αίθουσες, τύπου VAM, με εναλλάκτη θερμότητας, που δημιουργεί αερισμό και καλύτερο περιβάλλον.

Ο κύριος όγκος των εργασιών θα υλοποιηθεί κατά τις Πασχαλινές και καλοκαιρινές σχολικές διακοπές

Ο κ. Γκαράνης τόνισε ότι αποτελεί στόχευση της Δημοτικής Αρχής η αναβάθμιση των μεγάλων σχολείων της πόλης, που ξεκινάει από το συγκεκριμένο κτίριο που φιλοξενεί πολλούς μαθητές, και απαρίθμησε τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, καλώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς να δείξουν ανεκτικότητα κατά την εκτέλεση των εργασιών οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά το δυνατόν ηπιότερα. Ζήτησε ακόμη από τους εκπροσώπους των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους,  όπως και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα μέλη τους, για να προχωρήσουν ομαλά οι εργασίες. Πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε έναν χρόνο και ζήτησε να είναι όλοι προσεκτικοί για να μην προκληθούν ατυχήματα.

Αρχίζει το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Ο κ. Καρασταύρου περιγράφοντας τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, εξήγησε ότι θα γίνει εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου και των δωμάτων για να διασφαλιστεί η στεγανότητα, θα αντικατασταθούν όλα τα εξωτερικά κουφώματα με νέα, ενεργειακά, άριστης ποιότητας, ενώ θα γίνει και αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού με αντλίες θερμότητας αέρος/νερού, τεχνολογίας inverter. Συγχρόνως θα αλλάξουν τα  φωτιστικά σώματα με νέα, υψηλής απόδοσης, τεχνολογίας LED, και επιπλέον, θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με συμψηφισμό στις στέγες του κτιρίου που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη άνεση, η θέρμανση, ο αερισμός και ο φωτισμός.

Αρχίζει το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι εργασίες για να μην παραβιαστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, σημειώνοντας ότι τα υλικά θα μεταφέρονται μετά τις 14:30, και έδωσε έμφαση στην ασφάλεια κατά τις εργασίες και ζήτησε από τους μαθητές να σεβαστούν τα μέτρα ασφαλείας, συνιστώντας διάλογο για ό,τι προκύπτει.

“Το έργο αφορά τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους επερχόμενους μαθητές των δύο σχολείων”, σημείωσε ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, Σταμάτης Κιουτσούκης, προσθέτοντας ότι “τα απογεύματα πραγματοποιούνται μαθήματα και από το ΙΕΚ και τη Μαθητεία, ενώ στους αθλητικούς χώρους φιλοξενούνται και αθλοπαιδιές, επομένως οι χρήστες των εγκαταστάσεων αυξάνονται”.

Αρχίζει το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood