Αρχίζει η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Χειρουργείων του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο, θα εξετάζονται για COVID-19 πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο προ-εγχειρητικού ελέγχου.
ΡΟΥΦΟΣ
Από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Ρούφο, σύμφωνα με τα αποφασισθέντα της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, του Υπουργείου Υγείας, και της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης του νοσοκομείου, ανακοινώνεται ότι:
 • Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 αρχίζει η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων με ελεγχόμενο αριθμό ραντεβού έως τρεις ασθενείς ανά ώρα και έως δώδεκα ανά ημέρα ανά ιατρείο.
 • Η είσοδος των ασθενών από την κεντρική είσοδο των Εξωτερικών Ιατρείων θα γίνεται 15 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, δηλαδή τόσο χρόνο πριν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, όσος απαιτείται για τη δήλωση προσέλευσής τους και την αποχώρηση του προηγούμενου ασθενή.
 • Η είσοδος του ασθενή στον χώρο του νοσοκομείου θα γίνεται μετά από τον αντίστοιχο έλεγχο από τους νοσηλευτές και φύλακες στην εξωτερική πύλη.
 • Η επαναλειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων θα επανεξεταστεί μετά την επαναλειτουργία των πρωινών Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, και ανάλογα με τα δεδομένα και τις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
 • Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
 • Ο χώρος αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων έχει ήδη διαμορφωθεί ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των ασθενών, και θα υπάρχει Νοσηλευτής ο οποίος θα ελέγχει την τήρησή της.
 • Οι ασθενείς που επιθυμούν προσδιορισμό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο για συνταγογράφηση (πλην διαβητολογικών και νεφρολογικών), θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά την άυλη συνταγογράφηση.
 • Όσον αφορά τη συνταγογράφηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, όσοι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Γενικό Ιατρό των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και της Τοπικής Μονάδας Υγείας, θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα νοσοκομειακό ιατρό τους, θα εκδίδονται οι συνταγές, και θα τις παραλαμβάνουν από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Λόγω προσωπικών δεδομένων οι συνταγές θα παραδίδονται στους φύλακες σε κλειστό φάκελο και στη συνέχεια προσωπικά στους ασθενείς ή σε αρμοδίως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
 • Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα επικοινωνεί με τους ασθενείς των οποίων τα ραντεβού έχουν ακυρωθεί, προκειμένου να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας που υπήρχε πριν την αναστολή της λειτουργίας τους.
 • Για την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων οι οποίες απαιτούνται από τις ταξιδιωτικές οδηγίες, οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στα Κέντα Υγείας.
 • Συνεχίζεται η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές μέχρι νεωτέρας, και οι συνοδοί νοσηλευομένων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κάρτα συνοδού προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος κατά τον έλεγχο στην κεντρική πύλη.
 • Από τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2020 ξεκινά η επαναλειτουργία και των τακτικών Χειρουργείων.
 • Οι υπεύθυνοι Χειρουργοί, μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Χειρουργείου, και στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα ανάλογα με το πρόγραμμα και τη λίστα χειρουργείου, θα επικοινωνούν με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, θα επαναπρογραμματίζεται το χειρουργείο τους και θα δίνονται οδηγίες – κατά περίπτωση – για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται.
 • Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19 πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο προ-εγχειρητικού ελέγχου.
“Το επόμενο διάστημα, μετά τη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Προσέχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, μένουμε ασφαλείς”, τονίζει ο κ. Ρούφος.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood