«Κάτι μαγικό συνέβη χθες στη διάρκεια της παράστασης “Μήνις – Project στην Ιλιάδα” που παρουσίαζε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας. Ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη έγινε διακοπή ρεύματος αλλά η παράσταση συνεχίστηκε με τους…από μηχανής θεούς! Δεκάδες θεατές έδωσαν τα κινητά τους για να φωτίσουν υποτυπωδώς τη σκηνή, ενώ οι μουσικοί άφησαν τα όργανα που απαιτούσαν χρήση ρεύματος και συνέχισαν να παίζουν με όργανα που είχαν φυσικό ήχο. Και η βραδιά συνεχίστηκε και όλα κύλησαν υπέροχα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι ήταν πάνω στη σκηνή και απέδειξαν πόσο σημαντικοί καλλιτέχνες είναι».

Με αυτό το σχόλιό του, το στέλεχος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Τέλης Κελεσίδης, περιγράφει ότι συνέβη χθες βράδυ στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.

Δείτε τη στιγμή της συσκότισης (βίντεο του Τέλη Κελεσίδη):

Το ρεύμα επανήλθε με την ολοκλήρωση της παράστασης, την ώρα του χειροκροτήματος των θεατών!

Η τέως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και νυν πρόεδρος της επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκη στον εθνικό κορμό, Σοφία Μενεσελίδου, σχολίασε: “Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο, στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, για 6η συνεχόμενη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ξαναζωντάνεψε θεατρικά τον αρχαίο ποιητικό λόγο! Με μια παράσταση-ύμνο στην Ιλιάδα του Ομήρου, εκεί, στον ομφαλό της γης των Κικόνων, ο Ομηρικός λόγος άγγιξε μαγικά τον νου και την καρδιά μας και μας συγκλόνισε! Με την εμπνευσμένη επιμέλεια και σκηνοθεσία της Άννας Μαχαιροπούλου, τις συγκλονιστικές ερμηνείες της ίδιας, του Γιώργου Κουκαλιώτη και της Βουλας Παναγιωτιδου, τα υποβλητικά σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Καραγκιουλμέζη, τις υπέροχες, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Βασίλη Φλώρου, που ερμηνεύτηκαν με τη μοναδική και καθηλωτική δεξιοτεχνία του ίδιου και του Γιώργου Κελεσίδη, το ομηρικό κείμενο μας συγκλόνισε για άλλη μια φορά με τη διαχρονική του επικαιρότητα!”.