Επίσκεψη στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο και τους αντιδημάρχους, Μιλτιάδη Μαυρίδη, Δημήτρη Μοσχάκη και Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα κύρια προβλήματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στην παιδεία, στις υποδομές και στον τουρισμό.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η ενίσχυση:

  • του πρωτογενή τομέα και τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται προς την κατεύθυνση αυτή όπως η μετατροπή του φράγματος Ιασίου και σε υδρευτικό,
  • του τουρισμού και του πολιτισμού,
  • των υποδομών των αλιευτικών καταφυγίων Μαρώνειας και Ιμέρου.

Ακόμη ο δήμαρχος τόνισε τη διαχρονική και σταθερή άρνηση των τοπικών θεσμών και οργανισμών, και της κοινωνίας της Θράκης, στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή, θέση που ασπάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές και τη συνεργασία τους.

Αρωγοί του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Χαρίτου Αρωγοί του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Χαρίτου