Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει στην Κομοτηνή την μουσική παράσταση «Αχ έρωτα…!».

Μια παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Federico García Lorca: Της τριλογίας του, «Ματωμένος Γάμος»/«Γέρμα»/«Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», μαζί με τη λαϊκή κωμωδία «Η Μπαλωματού».

Μια παράσταση-σύνθεση όλων των τεχνών, με οδηγό έναν συγγραφέα που σε όλες τις τέχνες εντρυφούσε για να τραγουδήσει τον Έρωτα και τον Άνθρωπο, όπως τον πλησίασε, τον παρατήρησε και τον αγάπησε. 

«Αχ έρωτα…!»: Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, τη Ζωή και τον Θάνατο! Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος. Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι. Παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας. Γι’ αυτό και στην παράσταση ακούγονται τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, πάνω στην ποίηση του Λόρκα.

6d4f4e66 foto 1ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύνθεση Κειμένων–Σκηνοθεσία/Νανά Νικολάου, Σκηνικά/Μαίρη Τσαγκάρη, Χορογραφίες/Αρετή Μώκαλη, Φωτισμοί/Μελίνα Μάσχα, Ενδυματολογική επιμέλεια/Χαρά Τσουβαλά.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Πελαγία Αγγελίδου, Χρήστος Ντόβας, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς.

Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Κωτούλας.

Στον ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ακούγεται η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Διάρκεια παράστασης : 110’ λεπτά

c3174ba4 foto 2Τιμές εισιτηρίων:

  • Προπώληση: 12 €.
  • Ταμείο: 15 € Κανονικό / 12 € Μειωμένο (Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑμεΑ – υποχρεωτική η επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού τόσο κατά την αγορά την εισιτηρίου, όσο και κατά την είσοδο στον χώρο της παράστασης.)
  • Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» (Κομοτηνή, Δημοκρίτου 7).
  • καταστήματα κινητής τηλεφωνίας WIND.
  • ηλεκτρονικά στο viva.gr

Η παράσταση θα δοθεί στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής (δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο), την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.