Με το αργυρό μετάλλιο από τον πανελλήνιο διαγωνισμό «Greek chef 2019», επέστρεψε από την Αθήνα ο γνωστός Κομοτηναίος σεφ Άκης Παρτσιάς, ο οποίος έχει «φιλοτεχνήσει» τα μενού πολλών καταστημάτων της πόλης μας, χαρίζοντάς μας γευστικές γαστρονομικές δημιουργίες.

partsias2Ο διαγωνισμός «Greek chef 2019» διοργανώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, από τη 1 ως τις 4 Φεβρουαρίου. Σε αυτόν έλαβαν μέρος εκατοντάδες σεφ, από τις σχολές μαγειρικής της χώρας, αλλά και επαγγελματίες σεφ.

Κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα, η ελληνική κουζίνα και η μεσογειακή διατροφή. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν και φέτος να επιστρατεύσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, για να εντυπωσιάσουν τους διακεκριμένους  Έλληνες Chef που βρίσκονταν στην κριτική επιτροπή.

Ο Άκης Παρτσιάς διαγωνίστηκε την τρίτη ημέρα, στην κατηγορία των επαγγελματιών σεφ και στην ενότητα με τα άγνωστα υλικά. Έχοντας στη διάθεσή του τρία τέταρτα της ώρας, κατάφερε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα υλικά που του χορηγήθηκαν, παρουσιάζοντας στους κριτές δύο πιάτα που συνδύαζαν γεύση και ελκυστική εικόνα. Οι τελευταίοι του επιφύλαξαν κολακευτικά σχόλια, αλλά και τη διάκριση του αργυρού μεταλλίου.