Αποζημίωση ύψους 35.000 ευρώ επιδικάστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης στους γονείς παιδιού, που είχε τραυματιστεί προ τριετίας από επίθεση αδέσποτων σκυλιών.

Το συμβάν είχε σημειωθεί στον οικισμό Μαΐστρος, στις 24 Απριλίου του 2015. Οι γονείς είχαν στραφεί κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καταθέτοντας αγωγή με την οποία ζητούσαν το ποσό των 70.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη το παιδί τους. Κατά τους ισχυρισμούς τους, για την επίθεση των αδέσποτων σκυλιών ευθύνονταν τα αρμόδια για την περισυλλογή τους όργανα του Δήμου.

Με την υπ’ αριθμ. Α 220/2018 απόφασή του, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού και αναγνώρισε την υποχρέωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να τους καταβάλει αποζημίωση, ύψους 35.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του, αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Κατόπιν αυτού, η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.