Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με την οποία του μεταφέρει το αίτημα να ενταχθούν οι πληγέντες κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου του Δήμου Κομοτηνής στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 4728/2020.

f6ec1819 dimarchos mayromatiΕιδικότερα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να υιοθετηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πακέτο μέτρων ανακούφισης των πληγέντων, στήριξης της αποκατάστασης και επιστροφής στην κανονικότητα της τοπικής κοινωνίας, παρόμοιο με αυτό των διατάξεων του ν. 4728/2020, μέσω του οποίου θεσπίστηκαν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

e74e6c20 dsc01285Με τον νόμο αυτό λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα, όπως η χορήγηση σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη του συνόλου των ζημιών που υπέστησαν οι οικοσκευές, η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τις 30/9/2021, καθώς και η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών τους.