Αποζημιώσεις 270.000€ από τον ΕΛΓΑ για προϊόντα του νομού Ροδόπης σε 347 παραγωγούς

Εκταμιεύονται στις 23 Φεβρουαρίου με παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ.
ILXAN -LYKOYRENTZOS (1)
  • Τον Μάρτιο, το υπόλοιπο 30% της αποζημίωσης για τα κεράσια σε προανθικό στάδιο.
  • Αγώνας από τον Ιλχάν Αχμέτ για τη Ροδόπη μέχρι και την τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής.
Την κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα επισκέφθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ και μετά από εντολή που έδωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, του κοινοποιήθηκαν στον Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα στοιχεία για τις αποζημιώσεις που αφορούν τον νομό μας. 
Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 269.592 ευρώ για αποζημιώσεις σε 347 δικαιούχους παραγωγούς μιας σειράς προϊόντων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.
Παράλληλα, τον Μάρτιο θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 30% των αποζημιώσεων για τα κεράσια που χτυπήθηκαν από χαλάζι σε προανθικό στάδιο.              
Ο πίνακας των προς αποζημίωση προϊόντων:
Αποζημιώσεις 270.000€ από τον ΕΛΓΑ για προϊόντα του νομού Ροδόπης σε 347 παραγωγούς
Σε δήλωσή του ο Ιλχάν Αχμέτ τονίζει: 
“Μετά από επαφή που είχα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και την απαίτηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις που αφορούν τη Ροδόπη, είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι:
1) το υπόλοιπα 30% από την αποζημίωση για τα κεράσια που υπέστησαν ζημιές σε προανθικό στάδιο το 2021, θα καταβληθεί τον μήνα Μάρτιο ειδικά για τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης και της Αρκαδίας.
2) Στις 23 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν όλες οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για το νόμο Ροδόπης που αφορούν βαμβάκια, κηπευτικά, σιτηρά, καλαμπόκι, καπνά, κ.λπ. Οι δικαιούχοι παραγωγοί της επόμενης πληρωμής του ΕΛΓΑ στο νομό Ροδόπης είναι 347 και το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί θα είναι 269.592 ευρώ. Το μήνυμα είναι ότι δεν αφήνουμε στην τύχη της καμιά διεκδίκηση που αφορά τον τόπο μας.
Υπενθυμίζω ότι μετά από δική μου Επίκαιρη Ερώτηση τον Μάιο του 2022 ανακοινώθηκε από τον ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά η απόφαση για αποζημιώσεις σε προανθικό στάδιο που μέχρι τότε δεν καλύπτονταν από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Και βέβαια η απόφαση της επιτροπής του ΥΠΑΑΤ για τα de minimis ΜΟΝΟ στα καπνά της Ροδόπης βρίσκεται ήδη προς υπογραφή στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.
Μέχρι και την τελευταία μέρα λειτουργίας της παρούσας Βουλής τα αιτήματα της Ροδόπης θα απασχολούν με τις παρεμβάσεις μου κυβέρνηση και υπουργούς στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο”.  
Αποζημιώσεις 270.000€ από τον ΕΛΓΑ για προϊόντα του νομού Ροδόπης σε 347 παραγωγούς      
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood