Δύο αποθήκες με παραποιημένα και παράνομα φυτοφάρμακα και σκευάσματα, εντόπισε στο πλαίσιο επιχείρησης η Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος με τη συνδρομή στελεχών του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Τα παράνομα προϊόντα τα προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε αγρότες ανά τη χώρα, δύο ημεδαποί οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα γίνει εργαστηριακός έλεγχός τους καθώς και έλεγχος γνησιότητας των ετικετών και των συσκευασιών, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες ήδη επιλαμβάνονται για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που έδρασαν τα όργανα της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και τα στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας: «Τα παράνομα φυτοφάρμακα αποτελούν απειλή για τις καλλιέργειες υποβαθμίζοντας την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, αλλά κυρίως για την ίδια την υγεία των αγροτών μας. Θα είμαστε αμείλικτοι σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι έλεγχοι, παρά την κρίση που περνάμε, θα παραμείνουν εντατικοί και εξονυχιστικοί».

d93ab94f photo makis voridis 1