Απόστολος Ιωάννου στην ΕΡΤ: «Για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών»

Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής και τη δημοσιογράφο Βασιλική Μαχαίρα, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε, έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών».
Screenshot_1121

Ο κ. Ιωάννου άσκησε αιχμηρή και τεκμηριωμένη κριτική στα πεπραγμένα της τωρινής διοίκησης του Δήμου, μεταφέροντας την απογοήτευση και αγανάκτηση των δημοτών για την ανεπάρκειά της.

Επικαλούμενος την έκδηλη εικόνα παρακμής στην περιοχή, εστίασε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες όσον αφορά σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητάς τους, όπως, ενδεικτικά, η ανεπαρκέστατη αποκομιδή απορριμμάτων, η αδιαφορία για την αγροτική οδοποιία, η προβληματική διαχείριση του νερού και ο ελλιπέστατος ηλεκτροφωτισμός. Όπως υποστήριξε, οι δημότες είναι εξοργισμένοι με την αδιαφορία, την προχειρότητα και την ανοργανωσιά του Δήμου, καθώς δεν απολαμβάνουν τα αυτονόητα που δικαιούνται.

Άσκησε επίσης κριτική για τη γενικότερη πολιτική του νυν δημάρχου, ως ανέμπνευστη και αναποτελεσματική, συγκριτικά με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις, παρά το ότι η αντιπολίτευση που του ασκήθηκε ήταν εποικοδομητική και με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου.

Ο κ. Ιωάννου αμφισβήτησε επίσης έντονα τις πολιτικές που ασκεί η νυν διοίκηση, που αντί να δημιουργεί συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης, δημιουργεί υπέρογκα χρέη που υπολογίζονται σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ, και τα οποία υπονομεύουν το μέλλον του Δήμου. Έκανε χαρακτηριστικά λόγο για κακοδιαχείριση, αναφερόμενος στο οτι ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών είναι ο μοναδικός της Ροδόπης που δεν έχει αξιοποιήσει κονδύλι 250.000 ευρώ της Περιφέρειας, ενώ είχε κληρονομήσει από την προηγούμενη διοίκηση 500.000 ευρώ τακτικά ταμειακά διαθέσιμα, συν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από εξασφαλισμένες πιστώσεις έργων.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να δηλώσει την εμπιστοσύνη του στην κρίση των δημοτών οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να παραπλανηθούν από απαράδεκτα επικοινωνιακά τρικ όπως αυτό με το δήθεν “Φεστιβάλ” του Δήμου, τίτλος μέσω του οποίου εμφανίζονται ως δράσεις του Δήμου οι φιλότιμες αυτόβουλες εκδηλώσεις συλλογικών φορέων της περιοχής.

Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι είναι φανερό σε όλους πλέον ότι η διοίκηση Χαριτόπουλου δεν θέλει και δεν μπορεί. Εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα των ανθρώπων της και δεν έχει όραμα για το μέλλον αλλά ούτε όρεξη για το παρόν.

Δοθέντων των παραπάνω, επεσήμανε με έμφαση το γεγονός οτι ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών μαστίζεται από τη μετανάστευση των νέων του, περισσότερο από όλους τους Δήμους στην ΑΜ-Θ. 

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών» κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε θετική προοπτική υπερψηφίζοντας τον συνδυασμό του ως την πλέον κατάλληλη απάντηση για την προκοπή, το παρόν και για το μέλλον του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών, για το νοικοκύρεμα του Δήμου, τη βελτίωση της καθημερινότητας, για ρεαλιστικό σχεδιασμό και για αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, με βάση το τρίπτυχο “ανθρώπινο δυναμικό – φυσικό κάλλος – χρηματοδοτικά εργαλεία”.

Μάλιστα μεταξύ άλλων προανήγγειλε αναδιάρθρωση των δημοτικών υπηρεσιών και τη σύσταση Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης με εξειδικευμένα στελέχη που θα ασχολούνται με την ένταξη έργων και δράσεων σε εθνικά  και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

“Για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας–Σαπών, για αλλαγή σελίδας, για έναν Δήμο ανθρώπινο, με μέλλον και προοπτική”, όπως τόνισε.

Απόστολος Ιωάννου στην ΕΡΤ: «Για μια νέα εποχή στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood