Αποστολή επιστημόνων στο σπήλαιο Μαρώνειας με στόχο την ανάδειξή του

Προβλέπεται τοποθέτηση υπερσύγχρονων υπέρυθρων καμερών που θα στέλνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο για εικονικές περιηγήσεις (virtual sightseeing).
ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από σπηλαιολόγους, βιολόγους, περιβαλλοντολόγους και δασολόγους, βρέθηκε στο σπήλαιο της Μαρώνειας και διενήργησε μετρήσεις και καταγραφές στο πλαίσιο του προγράμματος “LIFE-ΦΥΣΗ / Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς – Greek Caves and Bats: Management Actions and Change of Attitude”.

Η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη αποστολή, που είχε ως σκοπό τη βιολογική δειγματοληψία, την τοποθέτηση παγίδων, την καταμέτρηση αποικιών και ηχογραφήσεις χειροπτέρων.

Επίσης ο προγραμματισμός της ομάδας προβλέπει την τοποθέτηση υπερσύγχρονων υπέρυθρων καμερών που θα στέλνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο ώστε να παρέχεται η δυνατότητα θέασης από οποιονδήποτε από οποιοδήποτε σημείο, καθώς και τον σχεδιασμό εικονικής περιήγησης (virtual sightseeing).

Ανάμεσα στις άμεσες ενέργειες που θα λάβουν χώρα, είναι η τοποθέτηση νέας πόρτας περίφραξης που δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στο σπήλαιο.

Στο (σταλαγμιτικό) σπήλαιο ζουν 6.000 περίπου νυχτερίδες καθιστώντας το ένα από τα μοναδικά στην Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ επίσης απαντώνται και τέσσερα μικρά ασπόνδυλα παγκοσμίως μοναδικά.

Το σπήλαιο της Μαρώνειας είναι ένα από τα δεκατέσσερα της χώρας που θα μελετηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Δείτε ΕΔΩ άκρως εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε η ομάδα σπηλαιολόγων “Πρωτέας” από τη Θεσσαλονίκη κατά την εξερεύνηση που πραγματοποίησε στο σπήλαιο τον Νοέμβριο του 2017.

Αποστολή επιστημόνων στο σπήλαιο Μαρώνειας με στόχο την ανάδειξή του

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood