Απόψε θα περάσει πάνω από την Ελλάδα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS)

Ο ISS ταξιδεύει σε ύψος τετρακοσίων χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης με ταχύτητα 7,7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, κι έτσι εκτελεί μία περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 91 περίπου λεπτά! Απόψε θα λάμπει 25 φορές περισσότερο από τον πιο λαμπρό αστέρα που θα φαίνεται την ίδια στιγμή στον ουρανό, τον Βέγα!
Screenshot_1038

Απόψε Τρίτη 11/7/2023 και ώρα 22:36, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα περάσει πάνω από την Ελλάδα και θα λάμπει 25 φορές περισσότερο από τον πιο λαμπρό αστέρα που θα φαίνεται την ίδια στιγμή στον ουρανό, τον Βέγα.

Θα εμφανιστεί Νοτιοδυτικά και θα έχει κατεύθυνση προς τα Βορειοδυτικά, σχεδόν κάθετα πάνω από τα κεφάλια μας.
Απόψε θα περάσει πάνω από την Ελλάδα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS)
Ο ISS ταξιδεύει σε ύψος τετρακοσίων χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, από το 1998 που ξεκίνησε η συναρμολόγησή του.
Για να μπορέσει να διατηρηθεί σε τροχιά πρέπει να ταξιδεύει με ταχύτητα 7,7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, κι έτσι εκτελεί μία περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 91 περίπου λεπτά
Απόψε θα περάσει πάνω από την Ελλάδα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS)
Παρ΄ όλο που ο διεθνής του χαρακτήρας ήταν από την αρχή κάτι επιθυμητό και πράγματι ένωσε επιστήμονες από όλο τον κόσμο, η μόνη διαστημική χώρα που απορρίφθηκε (αν και εξέφρασε την επιθυμία της για συμμετοχή), ήταν η Κίνα. Εν είδη απάντησης, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ξεκίνησε το 2021 την κατασκευή του δικού της διαστημικού σταθμού, του Tiangong, που λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες με μόνιμο ερευνητικό πλήρωμα.
Βέβαια, και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-Ευρώπης είναι πολύ κακές και πριν από έναν χρόνο είχε γίνει λόγος μέχρι και για απόσυρση του ρωσικού τμήματος που είναι ζωτικής σημασίας για τον υπόλοιπο σταθμό.
Όλα αυτά μας θυμίζουν ότι ακόμα και μπροστά στο αφιλόξενο διάστημα, οι καταστροφικοί επίγειοι ανταγωνισμοί, δεν καταργούνται…
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood