Ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό της Περιφέρειας μια μοναδική μουσική εμπειρία. Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ο διεθνούς φήμης κορυφαίος βιολονίστας και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος, συνοδευόμενος από την 70μελή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα ερμηνεύσει έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά» και παρουσιάζεται στην Περιφέρειά μας για πρώτη φορά.

fcc3f20d kavakos 2Η βραδιά ξεκινά με το μπαρόκ Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε μι μείζονα, BWV 1042 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ένα έργο με ιταλικές επιρροές. Συνεχίζεται με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ. 83 σε σολ ελάσσονα, Hob. I/83, του Γιόζεφ Χάυντν – μία από τις έξι Συμφωνίες του Παρισιού, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο “Η Κότα”, λόγω των παραγόμενων ήχων που αναπαριστούν την κίνηση του συμπαθούς πτηνού. Ολοκληρώνεται με την εμβληματική τέταρτη Συμφωνία του Γιοχάνες Μπραμς, απαύγασμα της ωριμότητάς του ως συμφωνικού συνθέτη.

316117b0 kavakos 4Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την ΚΟΑ, την αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας, αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας. Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές καλούνται να συνεισφέρουν κατά βούληση, καθώς τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ecc996a1 kavakos 3