• Ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Αλή Ομέρογλου που καταφτάνει στην Αμισό από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει τις ανακρίσεις για την επίθεση στον Οσμάν, κρατά καλά φυλαγμένο ένα μεγάλο μυστικό.
  • Η γνωριμία του με την Ιφιγένεια θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η περίληψη του αποψινού επεισοδίου 

Κυριευμένος από οργή ο Θέμης, αποφασίζει να «απαντήσει» στον Οσμάν με το ίδιο νόμισμα. Η αιματηρή σύγκρουσή τους φέρνει ταραχές στην περιοχή που παίρνουν μεγάλες διαστάσεις.

Η Ιφιγένεια βλέποντας σε μια προβολή επικαίρων της «Πατέ» τον Μίλτο τραυματισμένο, αποφασίζει να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να τον βρει. Η επίθεση που δέχτηκε ο Βουλευτής Παυλίδης στα χωράφια από τον Οσμάν, τον αφήνει σοβαρά τραυματισμένο στερώντας του τη δυνατότητα να περπατήσει ξανά. Ο μικρότερος γιος του, ο Θέμης, κυριεύεται από οργή και αποφασίζει να απαντήσει στον Οσμάν και τους ανθρώπους του. Ο Θέμης επιχειρεί μαζί με τον αδελφό της Βασιλικής, τον Παναγιώτη, να βγάλουν απ’ τη μέση τον ορκισμένο εχθρό των Ελλήνων, Οσμάν. Οι ταραχές που ξεσπάνε μετά από την ενέδρα που του στήνουν, παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Η ζωή των Ελλήνων στα παράλια του Πόντου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, με τον φόβο να γίνεται πια κυρίαρχο συναίσθημα. Τις ανακρίσεις για τον πυροβολισμό του Οσμάν θα αναλάβει ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Αλή Ομέρογλου, ο οποίος έρχεται εσπευσμένα από την Κωνσταντινούπολη. Ο Αλή κρατά καλά φυλαγμένο ένα μεγάλο μυστικό. Είναι περήφανος, τολμηρός και δίκαιος, και η εμφάνισή του θα παίξει καταλυτικό αλλά και αναπάντεχο ρόλο στις εξελίξεις. Το ίδιο και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια.

 

To “Κόκκινο Ποτάμι”: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο, στις 21:00 στο OPEN TV.