Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2019” που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ.

Το πρωί ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» διένειμε φυλλάδια στo πλαίσιo της δράσης “Free hugs” για την ενημέρωση των πολιτών για το Σύνδρομο Down και τον Αυτισμό, ενώ το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και συγκεκριμένα με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» του τομέα «Τουρισμού – Μεταφορών», με αφορμή την 9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, παρουσίασαν για δεύτερη χρονιά φεστιβάλ γεύσεων με τίτλο «3η χρονιά Ευρωμαγειρεύοντας: γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή κουζίνα με προϊόντα του τόπου μας».

Το απόγευμα στις 18:30 στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου εγκαινιάζεται η έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 11:00-13:00 και 19:00-21:00.

Ακολούθως, στις 19:30, στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (Φιλίππου 31), θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη «ΧΙΛΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ» από τη Σοφία Βούλγαρη (Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας), τη Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου (Φιλόλογο), και την ίδια τη συγγραφέα. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Σούλα Κυρατζόγλου. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Συνδιοργανωτές: Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ», Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜόρΦωΣη, από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Εκδόσεις Καστανιώτη – Βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.

Την ίδια ώρα, δηλαδή στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, θα δοθεί διάλεξη της κ. Βαρβάρας  Μεταλληνού, διδάκτορος Θεολογίας, καθηγήτριας Αρσακείου Λυκείου, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στη ζωή των παιδιών τους». Τη διάλεξη συνδιοργανώνει η Εταιρεία Θρακικών Ερευνών.

Η αυλαία θα πέσει στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης με συναυλία της Ελένης Πέτα και των Mottet. Η Ελένη Πέτα, μια από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της γενιάς της, ερμηνεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο.