“Επιτυχημένη” χαρακτηρίζει τη διοργάνωση του “1ου Thraki Bike Festival” η αντιπεριφέρεια Ροδόπης σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα, και στο οποίο για την ακρίβεια αναφέρονται τα εξής:

«Επιτυχημένη η διεξαγωγή της 1ης γιορτής ποδηλασίας THRAKI BIKE FESTIVAL της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ενθουσιώδης και πολυπληθής ήταν η συμμετοχή φίλων του ποδηλάτου κάθε ηλικίας όπως και αθλητών, στην 1η γιορτή ποδηλασίας « THRAKI BIKE FESTIVAL» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης , την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019. Τιμώμενα πρόσωπα της μεγάλης γιορτής, ήταν οι διακεκριμένοι αθλητές του στίβου Κώστας Μπανιώτης και της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν ενεργό παρών καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ!

Αμείωτο το ενδιαφέρον εκατοντάδων παιδιών διατήρησαν οι δράσεις , στα δυο ποδηλατικά πάρκα (bike parks) που λειτούργησαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη κεντρική πλατεία Κομοτηνής με την συνδρομή εθελοντών. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των παιδιών, ηλικίας από 2 έως 6 ετών, στα θεματικά παιχνίδια εξοικείωσης με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σε κλίμα ενθουσιασμού εξελίχθηκαν οι δραστηριότητες στο δεύτερο θεματικό πάρκο που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών κι επικεντρώθηκαν στην κατεύθυνση της εξοικείωσης με την σωστή χρήση του ποδηλάτου.

Σημαντικοί αθλητές και φανατικοί φίλοι του ποδηλάτου, πλαισίωσαν με την συμμετοχή τους την ποδηλατική διαδρομή αντοχής 60 χλμ. που διαπέρασε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου με κατεύθυνση την περιοχή της Μολυβωτής. Μεταξύ των συμμετεχόντων, αθλητές ποδηλατικών ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ομάδα 1000 Δέντρα Θεσσαλονίκης, ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας , η Plovdiv Cycling Team της Βουλγαρίας.
Τις πρώτες θέσεις με σειρά τερματισμού στη διαδρομή αντοχής , μοιράστηκαν οι παρακάτω αθλητές, στους οποίους απονεμήθηκε μετάλλιο με αναμνηστική πλακέτα της διοργάνωσης :
1ος Nikolay Genov της Plovdiv Cycling Team της Βουλγαρίας με χρόνο 1:02:36
2ος Θεοδώρος Κοσμίδης του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας με χρόνο 1:02:37
3ος Plamen Dimov της Plovdiv Cycling Team της Βουλγαρίας με χρόνο 1:02:45
4ος Θανάσης Καβουρτζικλής της Ομάδας Μαχητές Σερρών με χρόνο 1:04:35
5ος Σταύρος Παπαδόπουλος της Ομάδας Μαχητές Σερρών με χρόνο 1:04:37
6ος Δημήτριος Σκιντζής της Ομάδας Μαχητές Σερρών με χρόνο 1:08:23

Μετάλλιο κι αναμνηστική πλακέτα της διοργάνωσης για τη διάκρισή της στην ίδια διαδρομή, με χρόνο 1:30:40, απονεμήθηκαν στην Μαρία Γιουψάνη από την πόλη των Γιαννιτσών, μοναδική συμμετοχή στην κατηγορία των γυναικών. Οι πρώτοι των δύο κατηγοριών παρέλαβαν ένα ρολόι SECTOR, αντίστοιχα, προσφορά της επιχείρησης Τζαμπάζης.

Εκτεταμένη ήταν η συμμετοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατών στη διαδρομή 5 χλμ στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Κομοτηνής. Με θετική διάθεση και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, παιδιά και γονείς, οικογένειες, μέλη αθλητικών σωματείων και συλλόγων και μεμονωμένοι φίλοι της ποδηλασίας απόλαυσαν μια όμορφη ποδηλατοβόλτα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας.

Στους συμμετέχοντες των διαδρομών 5χλμ και 60 χλμ, προσφέρθηκαν γεύματα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης και του τοπικού Σωματείου Εστιατόρων, στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

Στην τελετή λήξης του 1ου Φεστιβάλ Ποδηλάτου, μετά την ολοκλήρωση των απονομών πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις με πολλά δώρα, ευγενική προσφορά των χορηγών της διοργάνωσης.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της πρώτης γιορτής ποδηλασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, εξέφρασε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Νίκος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης. Ο ίδιος διατύπωσε την πεποίθηση πως η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να θεσμοθετηθεί, ενισχύοντας την κουλτούρα χρήσης του ποδηλάτου στην περιοχή. «Η χρήση του ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας» σημείωσε μεταξύ άλλων σε σχετικές δηλώσεις του. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ευχαρίστησε το σύνολο των φορέων και των χορηγών που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση κι επιτυχία του Φεστιβάλ όπως και τους εθελοντές για την καθοριστική συνδρομή τους.

Το THRAKI BIKE FESTIVAL πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Σ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής, της 29 Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, της 21ης Ταξιαρχίας ΧΧΙ ΤΘΤ
της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης –Τμήμα Τροχαίας, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του ΕΚΑΒ ,της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης- Σωματείο Εστιατόρων Ροδόπης, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Θράκας Ιππέας», του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι επιχειρήσεις ΤΖΑMΠΑΖΗΣ, ΚASAPIS, EPONYMO KID, ΛΑΓΑΚΗΣ ΑΕ, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, τα Εκκοκκιστήρια «ΑΥΓΗ», οι επιχειρήσεις ποδηλάτου CYCLOPOLI KOM Ρούσης-Ρουπγίδου ΑΕ, Μάριου Κεχαγιά και Αντώνη Αντωνιάδη κι οι επιχειρήσεις SCENARIO και LA CORTE .

Ακολουθεί η λίστα των τυχερών αριθμών στις κληρώσεις

Bike Park

Αριθμός Συμμετοχής Έπαθλο
040. Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων Μ. Κεχαγιά.
047. Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων Μ. Κεχαγιά.
055 Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση CYCLOPOLI Ρούσης- Ρουπγίδου
077. Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων Μ. Κεχαγιά.
078. Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων Μ.Κεχαγιά.
084. Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων Μ.Κεχαγιά.
090. Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων Μ.Κεχαγιά.
093. Ποδήλατο από την επιχείρηση ποδηλάτων CYCLOPOLI Ρούσης-Ρουπγίδου .
109 Παιδικό προστατευτικό κράνος από την επιχείρηση ποδηλάτων CYCLOPOLI Ρούσης-Ρουπγίδου

Ποδηλατική Διαδρομή 60 χλμ.

Αριθμός Συμμετοχής Έπαθλο

005. 1 Δείπνο 2 ατόμων στο Scenario
015. Ποδήλατο από την επιχείρηση ποδηλάτων Α. Αντωνιάδης
031. 1 Δείπνο 2 ατόμων στο Scenario
033. 1 Δείπνο 2 ατόμων στο Scenario
053. 1 Δείπνο 2 ατόμων στο Scenario
088. 1 Δείπνο 2 ατόμων στο Scenario
089. 1 Δείπνο 2 ατόμων στο Scenario

Ποδηλατική Διαδρομή 5χλμ.

Αριθμός Συμμετοχής Έπαθλο

37. Δείπνο στο La Corte.
45. Δείπνο στο La Corte.
61. Δείπνο στο La Corte.
74. Ποδήλατο από την επιχείρηση ένδυσης KASAPIS.
86. Δείπνο στο La Corte.
100. Δείπνο στο La Corte.
103. Δείπνο στο La Corte.
108. Δείπνο στο La Corte.
124. Δείπνο στο La Corte.
143. Δείπνο στο La Corte.
144. Δείπνο στο La Corte.