Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ελήφθησαν τα παρακάτω μέτρα:

  • Επιμελής καθαριότητα όλων των χώρων και επιφανειών πραγματοποιείται καθημερινά μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων.
  • Σε συνέχεια και των αποφάσεων της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αυτή την ώρα εκτελείται απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου εδρεύουν οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και του κτιριακού συγκροτήματος της Π.Ε. Ροδόπης, οι υπηρεσίες της οποίας αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστές – δεν θα γίνει καμία συναλλαγή με το κοινό. Την ίδια μέρα, υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ Κομοτηνής-Υπουργείο Οικονομικών, η ΥΔΟΜ και το ΚΕΠ Δήμου Κομοτηνής, που βρίσκονται στο Διοικητήριο, δεν θα είναι στελεχωμένες με ανθρώπινο δυναμικό.
  • Για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της ΠΑΜΘ ΠΕ Ροδόπης έχει προβλεφθεί ως μέτρο πρόληψης η ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού. Επίσης, η παροχή οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας από τον αρμόδιο ιατρό εργασίας, ο οποίος ήδη έχει προβεί σε ενημέρωση του προσωπικού.
  • Σχετικά με την περαιτέρω ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε δυνατό μέσο: Δημιουργία και προβολή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για προβολή των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό. με οδηγίες πρόληψης που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό, στις ευπαθείς ομάδες, σε επισκέπτες και ταξιδιώτες στην περιοχή. Τα ενημερωτικά φυλλάδια θα διανεμηθούν α. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ Κομοτηνής β. με μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου σε όλα τα μέλη του γ. στους Δήμους της ΠΕ Ροδόπης, δ. στο ΚΤΕΛ Ροδόπης ε. στον ΟΣΕ στ.στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στον ΕΦΚΑ. Στην ψηφιακή τους μορφή, θα αποσταλούν μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε 6000 αποδέκτες μέλη της μαθητικής κοινότητας, γονείς και εκπαιδευτικούς. Από το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου, τίθεται σε λειτουργία υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για τους πολίτες, στην ιστοσελίδα της ΠΑΜΘ, pamth.gov.gr. Οι πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά για την εξυπηρέτηση υποθέσεων τους, επιλέγουν το ενεργό εικονίδιο με την ονομασία Γραφείο Υποστήριξης – Κορονοϊός.
  • Επιπροσθέτως τίθενται από σήμερα το πρωί σε ισχύ έλεγχοι με εξειδικευμένο εξοπλισμό και προσωπικό στο επιβατικό κοινό στους σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης του ΚΤΕΛ με προορισμό τη Ροδόπη . Ειδικότερα, διατίθεται στους επιβάτες απολυμαντικό υγρό, μάσκες, γάντια ενώ πραγματοποιείται μέτρηση θερμοκρασίας σώματος με θερμοκάμερα. Αντίστοιχοι έλεγχοι διενεργούνται και στα στρατόπεδα της περιοχής.

“Με γνώμονα τις τρέχουσες εξελίξεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ενεργούμε επιδιώκοντας την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τσαλικίδης.