Αποκλεισμένο είναι από το βράδυ της Παρασκευής 28/12 το νησί της Σαμοθράκης, καθώς το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη σύνδεσή του με την Αλεξανδρούπολη, το Επιβατηγό-Οχηματαγωγό “ΣΑΟΣ”, διέκοψε τα δρομολόγιά του λόγω βλάβης, ενώ άκαρπη απέβη η προσπάθεια προσωρινής λύσης με δρομολόγηση άλλου πλοίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σαμοθράκης αναφέρει: «Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, οι επισκέπτες, οι αναμενόμενοι επισκέπτες, αλλά και η πολύπαθη τοπική οικονομία, δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας της διακοπής των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ λόγω βλάβης. Είναι επιτακτική ανάγκη και θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας με απαραίτητη τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και φορέων για αναζήτηση οριστικής εναλλακτικής λύσης. Τη Δευτέρα 31.12.2018 θα ανακοινωθεί η ημέρα και η ώρα του συμβουλίου».

Την ίδια ώρα, επιστολή στον υπουργό άμυνας Π. Καμμένο απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, ζητώντας την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης.