“Αν το έργο προχωρήσει, αυτό θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα”. Αυτό αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ερωτηθείς από τον Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου για την πολυπόθητη από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής κατασκευή του φράγματος Ιάσμου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Δεδομένης της απάντησης του Υφυπουργού, και εν όψει μιας τέτοιας πιθανής εξέλιξης, ο κ. Χαρίτου κατέθεσε την επιφυλακτικότητά του, υποστηρίζοντας πως “τέτοια μεγάλα έργα οφείλουν να είναι δημόσιες υποδομές, να τα διαχειρίζονται οι αγρότες και οι κατά τόπους ΤΟΕΒ, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι αγρότες. Αν η κατασκευή και η διαχείριση γίνει από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τότε γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση, την τιμολόγηση, την επέκταση των δικτύων, και τελικά για το ποιος θα ωφεληθεί από τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι το νερό”.

Αποκάλυψη Σκρέκα: Αν το φράγμα Ιάσμου προχωρήσει, αυτό θα γίνει με ΣΔΙΤΟ Δημήτρης Χαρίτου επεσήμανε την αναγκαιότητα της κατασκευής του φράγματος Ιάσμου καθώς “θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις συνολικά στην αγροτική οικονομία της περιοχής”. Το αίτημα έχει κατατεθεί και σε άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία, όπως τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, υπογράμμισε ο Βουλευτής, και υπενθύμισε στον Υφυπουργό, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των έργων αυτών, ότι “ο φάκελος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την επισήμανση από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει το ΥΠΑΑΤ σε διαβούλευση με τον φορέα που εξέφρασε επιφυλάξεις, προκειμένου να εγκριθεί οριστικά η μελέτη”.