Απογοητευμένες οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κομοτηνής από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
325919791_1637477300038758_6285060226615088173_n

Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής είχαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Παπαναστασίου  και ο Γραμματέας Αθανάσιος Διαμαντάκης του Συλλόγου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους καθώς και το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα που ελλοχεύει από την τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, αφού απασχολούνται εδώ και έντεκα χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία χωρίς να θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση η νομιμοποίησή τους. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Χατζηαθανασίου και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Δημητριάδης άκουσαν με προσοχή τις δυσκολίες των εργαζομένων, τις διαστάσεις του προβλήματος που μπορεί να έχει η μη αξιοποίησή τους, τους κινδύνους που απειλούν τον τόπο, τις επιπτώσεις στη φυσική υγεία, και την υπονόμευση των προοπτικών περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης (τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία), κυρίως για τις επόμενες γενιές. Επίσης εξέφρασαν την στήριξή τους, τον σεβασμό και τη ευγνωμοσύνη τους στους εργαζόμενους που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για την προστασία μας από οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, ειδικά τα τελευταία χρόνια που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τη χώρα μας. “Βασικό προαπαιτούμενο είναι η ισχυρή πολιτική βούληση και φρόνηση για τα θέματα του περιβάλλοντος. Επιβάλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις, δίκτυο προστασίας, χωροταξικός σχεδιασμός, ευθύνη των αρχών και ιδιαίτερη μέριμνα από την πολιτεία με αυτοσκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη”, όπως τόνισαν.

Απογοητευμένες οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κομοτηνής από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Ακόμη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των καθαριστριών του Νοσοκομείου Κομοτηνής που εδώ και τουλάχιστον έξι συναπτά έτη απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι συμβασιούχες μετέφεραν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη σημερινή Κυβέρνηση, καθώς “η πρόθεσή της αυτή τη στιγμή είναι να απολύει τους εργαζόμενους με κάθε κόστος, ακόμη και εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να ενταχθούν οι ημέτεροι ιδιώτες εργολάβοι στα νοσοκομεία χωρίς να παρεκκλίνει σπιθαμή από τις ιδεοληψίες της”. Επίσης εξέφρασαν την απογοήτευση τους καθώς παρ΄ ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής γνώριζε εκ των προτέρων τις προθέσεις της διοίκησης, αδράνησε σε μεγάλο βαθμό και δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο με κίνδυνο την απόλυσή τους.

Απογοητευμένες οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κομοτηνής από τον Σύλλογο Εργαζομένων

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Χατζηαθανασίου και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Δημητριάδης άκουσαν με ενδιαφέρον τα προβλήματα, “τις δυσκολίες αλλά και τις θυσίες των εργαζομένων της καθαριότητας, ιδίως στα χρόνια του κορωνοϊού, καθώς πάλεψαν με ελλιπή μέσα, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, και όμως διέθεταν συνεχώς υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, με μία ανιδιοτελή προσφορά μέσα από έναν διαρκή αγώνα για το καθολικό καλό, προκειμένου να κρατήσουν καθαρό το νοσοκομείο και να διαφυλάξουν την υγεία των ασθενών”. Τους ευχαρίστησαν επίσης για την αμέριστη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νοσηλευομένων αλλά και για τον σεβασμό που υπέδειξαν για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την καθημερινή φροντίδα και την ποιότητα ζωής στα νοσοκομεία. Τέλος δεσμεύτηκαν ότι “το εργατικό κέντρο θα είναι εκεί σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει”, ενώ έθεσαν μαζί “νέους ρεαλιστικούς στόχους, χαράσσοντας κοινή πορεία δράσης για τις επόμενες ενέργειες του συλλόγου”, τονίζοντας: “Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι προσωπικότητες που αναλώνονται για το καλό όλων μας, φρουροί της υγείας μας οι οποίοι δρουν με γνώμονα την ευπρέπεια και την υπευθυνότητα, με πίστη στους συνανθρώπους που δίνουν τις πιο σκληρές τους μάχες στα νοσοκομεία, γι’ αυτό και τους αξίζει μόνο σεβασμός και αξιοπρέπεια”.

αρχική φωτό: Κωνσταντίνος Μάρκου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood