Αποδέκτης μιας πολύτιμης δωρεάς, έγινε το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα, στη μικρή αλλά φιλόξενη βιβλιοθήκη του, βρήκαν θέση λογοτεχνικά βιβλία της αποβιώσασας Άννας Ασιανού η οποία είχε σπουδάσει στη Νομική Κομοτηνής και ήταν επιθυμία της να δωρίσει τα βιβλία της σε κάποιο σχολείο.
Η διαδικασία ξεκίνησε προ δύο μηνών, όταν η καθηγήτρια της εκλιπούσας, κ. Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, επικοινώνησε με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Στέλλα Θεολόγου. Ο σύλλογος διδασκόντων δέχτηκε με χαρά τη δωρεά, και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων υπό την πρόεδρο κ. Φωτεινή Φιλιππίδου ανέλαβε τη μεταφορά στο σχολείο των βιβλίων, κάποια από τα οποία θα προσφερθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη καθώς πραγματεύονται θέματα που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Επίσης, η κ. Θεολόγου, κατόπιν παρότρυνσης της κ. Νάσκου-Περράκη, ήρθε σε επαφή με την πρόεδρο των αποφοίτων της Νομικής ΔΠΘ και συμφοιτήτρια της δωρήτριας, κ. Έλπη Μπλεκάτση, η οποία επιβεβαίωσε την αγάπη της αποβιώσασας για την πόλη των σπουδών της, και επεσήμανε τη σημειολογία που το σχολείο που λαμβάνει τη δωρεά βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παλιά νομική όπου φοίτησε η ίδια.
“Ο λόγος που αποφασίσαμε να προβάλλουμε τη δωρεά, είναι τόσο για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην οικογένεια της Άννας Ασιανού, όσο και για να γίνει μια δημόσια αναφορά της γενναιόδωρης αυτής χειρονομίας”, αναφέρει η κ. Θεολόγου, που μαζί με τις υποδιευθύντριες κ. Ζωή Παπαδημητρίου και κ. Χρυσούλα Δημογέροντα, πρωτοστάτησαν και στήριξαν με ενθουσιασμό την αξιέπαινη χειρονομία.