Από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πόκερ

Ιστορικός θρίαμβος Έλληνα παίκτη στο World Series of Poker Europe, Main Event.
ΚΟΛΩΝΙΑΣ 3
  • Ιστορικός θρίαμβος Έλληνα παίκτη στο World Series of Poker, Europe Main Event.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού πόκερ, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 31 Οκτωβρίου.

2. Claas Segebrecht (Γερμανία) €700.639
3. Anthony Zinno (Η.Π.Α.) €485.291
4. Dario Sammartino (Ιταλία) €341.702
5. Anh Do (Τσεχία) €244.653
6. Rifat Palevic (Σουηδία) €178.171
7. Julien Martini (Γαλλία) €132.017
8. Jakob Madsen (Δανία) €99.555

Από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ΠόκερΗ εξέλιξη της τελικής αναμέτρησης

  • Παρτίδες

Το heads up ξεκίνησε σε blinds 300K/600K/BB ante 600K, με τον Αλέξανδρο να έχει αποκλείσει μόλις τον Αμερικανό Anthony Zinno στην 3η θέση, όταν ο Έλληνας παίκτης άνοιξε στα 1.3 εκατ. μάρκες από το button με σχεδόν 22 εκατ. ακόμα στο stack του και έκανε call στο all in του Zinno από το big blind για 8.2 εκατ.

Κολώνιας: JT
Zinno: A9
Board: QJ68K

  • Ξεκίνημα με το δεξί

Στην αρχή του heads up ο Κολώνιας είχε 31,1 εκατ. μάρκες και ο Claas Segebrecht 23 εκατ. Σε μια από τις πρώτες παρτίδες ο Αλέξανδρος κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα:

Open raise o Κολώνιας στα 1.2 από το sb, με 33, call o Segebrecht από bb με 75.

Flop: J52 και ο Segebrecht κάνει check/call στο bet 1.000.000 από τον Κολώνια.

Το turn είναι 3 που δίνει set στον Κολώνια. O Segebrecht κάνει και πάλι check και στη συνέχεια call στο bet των 3,8 εκατ. του Έλληνα παίκτη.

Στο river ανοίγει K συμπληρώνοντας ένα πιθανό flush draw από το flop. Τρίτο check ο Segebrecht, all in ο Κολώνιας και γρήγορο πάσο από τον αντίπαλό του.

Μετά από αυτήν την παρτίδα ο Κολώνιας πήρε σημαντικό προβάδισμα, αφήνοντας τον Γερμανό με 15 εκατ. μάρκες.

  • Η παγίδα του Γερμανού

Λίγο αργότερα ο Κολώνιας ανοίγει από το small και παίρνει call από τον Γερμανό.

Flop: AT9, check o Segebrecht, bet 1.000.000 από τον Κολώνια και call.

Turn: 4 check και από τους δύο.

River: T, τρίτο check ο Segerbrecht, bet 3.000.000 ο Κολώνιας και βλέπει τον αντίπαλό του να απαντάει με all in για 9.700.000.

Call μετά από σκέψη ο Αλέξανδρος, ο οποίος ανοίγει JT για trips 10άρια, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά απέναντι στο AA για το φουλ του Γερμανού.

Μετά και από αυτήν την παρτίδα τα stacks ήταν περίπου 30-24,5 εκατομμύρια μάρκες, με τον Κολώνια να κρατάει ακόμα το chip lead.

  • Με αυτά τα stacks φτάσαμε και στην τελευταία παρτίδα.

Μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη του heads-up, φτάσαμε στην παρτίδα που έκρινε τον τίτλο.

Ο Αλέξανδρος κάνει raise 1,2 εκ.μάρκες από το small blind και ο Segebrecht απαντά με all in 23,2 εκ.μάρκες από το big blind. Call ο Κολώνιας και shodown:

Claas Segebrecht: 33

Αλέξανδρος Κολώνιας: AK

Board: KQ2J5 και ο Αλέξανδρος Κολώνας είναι ο μεγάλος νικητής του WSOP Europe 2019, Main Event!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Αλέξανδρος Κολώνιας

Γεννήθηκε στον Βόλο και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για το μυαλό του, την υπομονή του, και τον σωστό τρόπο να «διαβάζει» τις παρτίδες. Αυτά είναι άλλωστε κάποια από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας επαγγελματίας παίκτης πόκερ. Ο Αλέξανδρος Κολώνιας δεν έπαιζε όμως πάντα απέναντι στους καλύτερους παίκτες πόκερ στον κόσμο. Από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ΠόκερΥπήρξε πρωταθλητής και στο τένις και έχει παίξει αντίπαλος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επίσης και στο τάβλι, ενώ έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Πριν από οχτώ χρόνια όμως είδε τη ζωή του να αλλάζει όταν άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το πόκερ. Σήμερα μετρά μια επιτυχημένη πορεία όχι μόνο στο πόκερ, αλλά και στις επενδύσεις με τις οποίες ασχολείται, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς. Πλέον ζει στο Λονδίνο και οι επιτυχίες του γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο. Κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι η 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντε Κάρλο το 2016, η 4η θέση στη Βαρκελώνη το 2016, και η 4η θέση στο Μόντρεαλ φέτος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αλέξανδρου Κολώνια στο e-thessalia.gr

  • Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το πόκερ; Τι κάνατε πριν από αυτό; Διαβάζουμε συχνά για επιτυχίες σας σε τουρνουά. Πως έγινε «πιο επαγγελματικό»;

Ήμουν αθλητής του τένις στην ανήλικη ζωή μου και ήμουνα στην εθνική ομάδα. Μετά έπαιξα τάβλι επαγγελματικά σε τουρνουά για μερικά χρόνια, όσο ήμουν στο πανεπιστήμιο, και ήμουν και προπονητής τένις για λίγο καιρό. Ύστερα άφησα το τάβλι και το τένις, όταν ξεκίνησα το πόκερ. Ασχολούμαι με το πόκερ επαγγελματικά από το 2011. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων γινόμουν όλο και καλύτερος σ’ αυτό και έπαιζα σε όλο και μεγαλύτερα τουρνουά.

  • Υπάρχουν προϋποθέσεις για να συμμετέχει ένας παίκτης σε τουρνουά; Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί; Τι είναι αυτό που σάς κέρδισε στο πόκερ;

Στα τουρνουά μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Από παιδί είχα πάθος με όλα τα mind sports (σκάκι, τάβλι, κ.λπ.), γρίφους, παζλ και μαθηματικά. Και το πόκερ τα συνδυάζει όλα αυτά και είναι το υπέρτατο mind sport. Κάθε απόφαση που πρέπει να πάρεις σε μια παρτίδα πόκερ, είναι ένας γρίφος που πρέπει να λύσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψη πολλές μεταβλητές που έχουν να κάνουν με μαθηματικά, αλλά και κάποιες που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του αντιπάλου.

  • Ποιο είναι το όφελος από ένα κερδισμένο παιχνίδι πόκερ; Μετράει ηθικά για εσάς, το χρηματικό έπαθλο είναι μια ικανοποίηση;

Παίζω πόκερ γιατί μου αρέσει να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να κερδίζω τουρνουά και όχι μόνο για τα χρήματα. Τα χρηματικά έπαθλα είναι σίγουρα σημαντικά, αλλά έρχονται πάντα δεύτερα από τα συναισθήματα. Τα χρήματα, είναι απλά ο τρόπος να κρατάμε το σκορ στο πόκερ.

  • Τι κάνετε με τα χρήματα που έχετε κερδίσει στο πόκερ;

Ποτέ δεν κάνω μεγάλες αγορές, κάνω ταξίδια και επενδύσεις. Επίσης θέλω να χρησιμοποιήσω τα χρήματα από το πόκερ για να δημιουργήσω κάποια καινοτόμα και πρωτοποριακά πράγματα που έχω στο μυαλό μου και θα βοηθήσουν την κοινωνία.

Πριν από την τεράστια αυτή επιτυχία του Αλέξανδρου Κολώνια, το μεγαλύτερο ελληνικό ταμείο σε τουρνουά, ήταν εκείνο του Γιάννη Αγγέλου-Κώνστα στο Party Poker Millions το 2018, για 940.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 1.060.000 € με την τότε ισοτιμία.

Πηγές: gazzetta.gr, pocerlobbygr.com, WSOP.com

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood