Από το φθινόπωρο θα μπορούμε να περνάμε από όλα τα διόδια με έναν πομποδέκτη

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν αντιμετωπισθεί όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα, ώστε πλέον τα συστήματα των επιμέρους εταιρειών που διαχειρίζονται αυτοκινητοδρόμους να... επικοινωνούν
diodia

Διέλευση με έναν πομποδέκτη από όλους τους αυτοκινητοδρόμους υπόσχεται από το φθινόπωρο το υπουργείο Υποδομών. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν αντιμετωπισθεί όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα, ώστε πλέον τα συστήματα των επιμέρους εταιρειών που διαχειρίζονται αυτοκινητοδρόμους να… επικοινωνούν.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξή του (ΕΡΤ1) ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Όπως ανέφερε, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη τον Οκτώβριο του 2019 ανάμεσα στους επτά παραχωρησιούχους και στην Εγνατία Οδό, πλέον προχωρούν και οι τεχνικές συζητήσεις, ώστε το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από τον προσεχή Οκτώβριο. Σήμερα οι διασυνδεδεμένοι χωρίζονται σε δύο ομάδες: Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Γέφυρα στην πρώτη ομάδα και Νέα Οδός και Κεντρική Οδός στη δεύτερη. Με τη διασύνδεση των συστημάτων ο οδηγός θα μπορεί με πομποδέκτη οποιασδήποτε εταιρείας να περνάει τα ηλεκτρονικά διόδια όλης της χώρας, εφόσον φυσικά έχει επαρκές χρηματικό υπόλοιπο. Η διαλειτουργικότητα βεβαίως δεν θα είναι απόλυτη – για παράδειγμα, η φόρτιση ενός πομποδέκτη θα μπορεί να γίνεται μόνο στα διόδια του φορέα που τον εκδίδει, ενώ ομοίως τα εκπτωτικά προγράμματα κάθε εταιρείας θα αφορούν μόνο τους συνδρομητές τους (λ.χ., δεν θα μπορεί ένας οδηγός με πομποδέκτη της Αττικής Οδού να έχει την έκπτωση που προσφέρει η Ολυμπία Οδός στα διόδιά της).

Πηγή: kathimerini.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood