Είκοσι εννέα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ξυλαγανής επισκέφθηκαν την Αργολίδα στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας… Ένα ταξίδι στο χώρο του θεάτρου».

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στο ΚΕΑ (πρώην ΚΠΕ) της Νέας Κίου Αργολίδας και παρακολούθησαν αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτιστικού–ιστορικού περιεχομένου για το Ναύπλιο (την πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους) και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Η εκπαιδευτική αποστολή από την Ξυλαγανή επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό Αργολίδας, τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και το εκπληκτικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, τα μνημεία της πόλης του Ναυπλίου, το κάστρο του Παλαμηδίου και το παραθαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι, καθώς και τον πολιτιστικό πολυχώρο «Φουγάρο» στις παρυφές του Ναυπλίου.

Μαθητές και μαθήτριες ενθουσιάστηκαν, αποκόμισαν εμπειρίες απαράμιλλης εκπαιδευτικής αξίας, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παιχνίδια γνώσεων συνεργατικής μάθησης, έζησαν στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργίας. Η χαρούμενη έκφραση και η λάμψη στα μάτια τους μαρτυρούσε την ευτυχία και την επιτυχία της εν λόγω επίσκεψης.

“Θέλουμε να συγχαρούμε την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σχοινά Αικατερίνη για τη συμβολή της στην επίτευξη της επιλογής του σχολείου μας από το ΚΕΑ Νέας Κίου και τη συνεχή καθοδήγησή της στη διαμόρφωση του προγράμματος, καθώς και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Κοσμίδου Μαριγούλα για την αμέριστη συμπαράστασή της στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών εκπόνησης προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες και την προθυμία της να στηρίξει έμπρακτα τις μετακινήσεις των αντίστοιχων σχολικών ομάδων. Να ευχαριστήσουμε επίσης τους Γονείς – Κηδεμόνες των παιδιών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, και φυσικά να επιβραβεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη δημιουργική συμμετοχή, την αγόγγυστη προσπάθεια και το άψογο ήθος τους”, αναφέρουν στο ευχαριστήριο σημείωμά τους ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ξυλαγανής.

πηγή: argolikeseidhseis.gr

επιμέλεια: inkomotini.news