Από 25 μαθητές και μαθήτριες θα εκπροσωπηθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ημερίδα EUROSCOLA, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου στο Στρασβούργο.

Τα ισάριθμα «εισιτήρια» διεκδίκησαν συνολικά 219 μαθητές και μαθήτριες, των Β’ και Γ’ τάξεων του Λυκείου, από 32 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας. Οι υποψήφιοι έλαβαν μέρος σε γραπτό διαγωνισμό, ενώ ελήφθησαν υπόψη και τα κριτήρια της ξένης γλώσσας και της σχολικής τους επίδοσης.

Έπειτα από συνεκτίμηση των τριών κριτηρίων, έγινε η κατάταξη των υποψηφίων με βάση την τελική τους βαθμολογία και δημοσιεύτηκε ο πίνακας με τα ονόματα των 25 μαθητών και των μαθητριών που επελέγησαν για να ταξιδέψουν στο Στρασβούργο.

Ανάμεσα στους 25 – και μάλιστα πρώτη στην κατάταξη – βρίσκεται μία Κομοτηναία μαθήτρια, η Θεοφανία Πούλιου από το 3ο Γενικό Λύκειο.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 32 μαθητές και μαθήτριες, από τέσσερα Λύκεια της Κομοτηνής (13 από το 1ο ΓΕΛ, 1 από το 2ο ΓΕΛ, 4 από το 3ο ΓΕΛ και 14 από το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο).

Αναλυτικά οι 25 επιτυχόντες του διαγωνισμού «EUROSCOLA» οι ακόλουθοι:

euroscola page 003 e1551390504371 euroscola page 004 e1551390446704

Στο μήνυμά του, ο Περιφερειακό Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης αναφέρει: «Αγαπητά μας παιδιά, σας συγχαίρουμε για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε την αξιόλογη προσπάθειά σας και στο μέλλον, κάνοντας μας υπερήφανους με την πρόοδο και τις επιτυχίες σας.

Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, σας ευχαριστούμε που στηρίξατε και προετοιμάσατε τους υποψήφιους της Περιφέρειάς μας και που καθημερινά δίνετε το δικό σας αγώνα στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού και υγιούς εκπαιδευτικού συστήματος.

Αξιότιμοι Συντονιστές Εκπαίδευσης ΠΕ02 της ΠΔΕ ΑΜ-Θ και εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02, σας ευχαριστούμε για την εθελοντική συμμετοχή και συμβολή σας στη διαδικασία του διαγωνισμού, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την έκδοση των αποτελεσμάτων».