Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΥΓΕΙΑ Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια κορωνοϊού

Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια κορωνοϊού

Σε δύο φάσεις θα γίνει η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων κορωνοϊού έως το τέλος του χρόνου, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον, και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5”. ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες, και “από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν”.
Πάντως ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Συστάσεις αντί για μέτρα

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας, αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους. “Δεν είναι στη βούλησή μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού”, σημείωσε, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει πρόθεση για μέτρα υποχρεωτικότητας ή μερικών περιορισμών ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι”.

Ειδικά για τα σχολεία ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

πηγή: news247.gr