Απίστευτο: Παναγιωτόπουλος-Χαρδαλιάς έκλεισαν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων του Έβρου!

Οι τύποι είναι απίστευτοι! Αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τις τοπικές αρχές του ακριτικού Έβρου, αποφάσισαν και διέταξαν το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, Αλεξανδρούπολης, Καβησσού, Σουφλίου και Λαγού Διδυμοτείχου. Μια αδιανόητη εξέλιξη, μόλις δυόμισι περίπου χρόνια από τα γεγονότα των Καστανέων, και ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται παρόμοια Κέντρα σε περιοχές κοντά στην Αθήνα και σε πόλεις της Πελοποννήσου!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τις τοπικές αρχές του ακριτικού Έβρου, αποφάσισε και διέταξε το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, Αλεξανδρούπολης, Καβησσού, Σουφλίου και Λαγού Διδυμοτείχου.

Μια ανεξήγητη εξέλιξη, μόλις δυόμισι περίπου χρόνια από τα γεγονότα των Καστανέων, και ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται παρόμοια Κέντρα σε περιοχές κοντά στην Αθήνα και σε πόλεις της Πελοποννήσου!

Οι Δήμαρχοι, Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, με κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Νίκο Χαρδαλιά αντιστοίχως, τους θέτουν προ των ευθυνών τους και τους καλούν να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους, χαρακτηρίζοντας την “αδιανόητη”.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Μετά την αιφνίδια απόφαση που έφτασε στις 12.12.2022 στις Στρατιωτικές Μονάδες του Έβρου, και με την οποία ενημερωθήκαμε οτι κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, συνεδριάσαμε οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου, και σας καταθέτουμε τα εξής:

  • Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή απόφαση με δυσμενείς συνέπειες, τόσο στην τοπική κοινωνία και οικονομία όσο και στη διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφαλείας, που έρχεται σε αντιπαράθεση με το μέχρι σήμερα αυξημένο και έκδηλο ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ακριτική περιοχή του Έβρου.
  • Η παρουσία των νέων στρατιωτών και η συνακόλουθη διαμονή τους στην περιοχή μας αποτελούσε ανάσα ζωής και τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας σε αυτήν την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας.
  • Όλοι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι με τις εξόδους τους τόνωναν την τοπική οικονομία όπως επίσης και κατά τις ορκωμοσίες τους εκατοντάδες γονείς έρχονταν στον Έβρο προκειμένου να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους, ενισχύοντας με την παρουσία τους την περιοχή μας.
  • Όταν επεκτείνονται δομές όπως το Κ.Υ.Τ και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στελεχώνονται με πολυάριθμο προσωπικό και ενισχύονται με εξοπλισμό, είναι αδιανόητο το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.
  • Όταν ενισχύονται παρόμοια κέντρα σε περιοχές κοντά στην Αθήνα ή σε πόλεις της Πελοποννήσου και κλείνουν αυτά του Έβρου, ποιο μήνυμα περνάτε στους πολίτες του Έβρου;
  • Ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα τα γεγονότα του 2020 στις Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας;

Γνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που σας διακρίνει και την άριστη γνώση των συνθηκών της περιοχής μας, σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε την απόφαση.

Έχουμε διαχρονικά απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και μην επιτρέψετε αυτόν το λάθος σχεδιασμό.

Ο Έβρος μας δεν αντέχει τέτοια υποβάθμιση”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood