Δριμύτατη κριτική εν όψει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί σύστασης δύο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού – έναν για τους Π.Ε. και τους Τ.Ε., και έναν Κλάδο για τους Δ.Ε. – ασκεί η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης.

Στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

“Διαίρει και βασίλευε!

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει η ΠΝΠ της Κυβέρνησης και της ΕΝΕ που βάζει οριστική ταφόπλακα στο αίτημα όλων για Ενιαίο Νοσηλευτικό Κλάδο. Πριν ακόμη στεγνώσουν οι ύμνοι για τους «ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες», αναδεικνύονται οι πραγματικές προθέσεις τους. Ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την πρόταση της ΕΝΕ του 2014, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για ξεχωριστό Κλάδο Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ που είχαν απορρίψει ΟΛΟΙ οι Νοσηλευτές, με μεγάλες κινητοποιήσεις των Σωματείων και των Ομοσπονδιών. Τότε, κάτω από το βάρος των έντονων αντιδράσεων, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απέσυρε το περιβόητο άρθρο 43. Είναι προφανές ότι δεν ξέχασαν ποτέ την ήττα τους και πιστεύουν ότι η περίοδος του Κορωνοϊού είναι η χρυσή ευκαιρία να υλοποιήσουν ιερόσυλα τα απεχθή σχέδια τους. Η θέση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη! Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με τις διακριτές διαφορές.

Δυναμική Κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων μέχρι τη δικαίωση.

45e92c76 screenshot 20200323 215241 antigrafiΣε όλους όσους χρησιμοποιούν ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΕΣ τακτικές του ΔΙΑIΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ, σε όλους όσους καλλιεργούν το διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε «Πατρικίους» και «Πληβείους», τους απαντούμε ότι λογαριάζουνε χωρίς τον ξενοδόχο. Συγχέουν σκοπίμως τις επαγγελματικές με τις επιστημονικές και τις εργασιακές συνθήκες. Σκοπίμως καλλιεργούν ότι ο κλάδος θα φέρει εξομοίωση πτυχίων ή ισοτιμία τίτλων σπουδών, και ισοπέδωση ρόλων στην εφαρμοσμένη Νοσηλευτική πρακτική.

Συνάδελφοι, το θρίλερ της υποστελέχωσης, των απολύσεων τα πέτρινα εκείνα χρόνια και την σημερινή μεγάλη πρόκληση του Κορωνοϊού…μαζί  τα αντιμετωπίσαμε ενωμένοι και αδιάσπαστοι.

Στα περισσότερα νοσοκομεία, λόγω των υπαρκτών ελλείψεων, χιλιάδες νοσηλευτές ΔΕ  αναλάμβαναν καίρια την ευθύνη ωραρίου για δεκαετίες στηρίζοντας το ΕΣΥ και την Κοινωνία, σήμερα όμως οι μανδαρίνοι του υπουργείου τους βαπτίζουν…φροντιστές…θέλοντας να τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες… Η αλήθεια ευτυχώς είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως κατηγορίας καταδικάζουν απερίφραστα αυτή την κατάφωρη αδικία, σκεπτόμενοι ότι έρχεται και η δική τους σειρά βάσει σχεδίου το οποίο ήδη καταστρώνεται… Κατάργηση του ΑΣΕΠ, επιτακτικές εγγραφές στην ΕΝΕ, αξιολογήσεις από την αφεντιά τους, όπου μαζί με νέους εργολάβους θα διαφεντεύουν τις προσλήψεις, τις κρίσεις και τα ειδικά μισθολόγια, αποκόπτοντάς μας από το ενιαίο.

Σήμερα, οι Πραιτοριανοί καιροσκόποι προσπαθούν να μας διχάσουν χρησιμοποιώντας τα γνωστά δεκανίκια τους μεταμορφωμένα σε σύγχρονους φύλαρχους οι οποίοι ψάχνουν ένα στασίδι στο ναό της ιδιοτέλειας και του οπορτουνισμού. 

Βρίσκονται ανάμεσά μας τραβώντας δήθεν το κάρο των ΔΕ ενώ κατάγονται από την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική μήτρα του ΛΟΒΕΡΔΟΥ και του ΒΟΡΙΔΗ…ψάχνοντας την ευκαιρία να μας διαιρέσουν και κατόπιν να δραπετεύσουν απροκάλυπτα σε χώρους ασφαλείς, μέσα σ’ ένα κρεσέντο υποκρισίας και φαρισαϊσμού.

Απομονώστε τους…

Τα φιλέτα που πετάνε στην παρακμιακή ελίτ τους…πάνω σ’ ένα αναξιοκρατικό κομματικό  πεδίο, εκτρέφοντας βασιλικούς επιτρόπους, με αποστολή να καλύψουν όλα αυτά που απεργάζονται υποκρύπτοντας επιμελώς την επικείμενη καρατόμηση των 4000 ΟΑΕΔιτών… τα ΣΔΙΤ που καιροφυλακτούν, τους εργολάβους που ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνά τους και το επικείμενο τσεκούρεμα μισθών και συντάξεων.

Συνάδελφοι, μη τους αφήσουμε ούτε αυτή τη φορά να μας συνθλίψουν ανάμεσα στις  ταξικές μυλόπετρες της διάσπασης και του διχασμού. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σ’ ένα πλατύ ενιαίο κλαδικό μέτωπο για να διασώσουμε, να αναβαθμίσουμε και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί δίκαια και αξιοκρατικά!!! 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους… Σήμερα η ατζέντα έχει τους ΔΕ, αύριο συνάδελφοι θα έρθει η σειρά των ΤΕ κ.ο.κ.

Όλα τα παραπάνω είναι ο προπομπός, είναι το προανάκρουσμα…των όσων θα επακολουθήσουν, σύμφωνα με τα προτάγματα της επίδοξης ιδιωτικής κερδοφορίας, εξ ου και οι μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες αποτελούν βαρίδιο για το εμπόρευμα που θέλουν να ξεπουλήσουν.

Έτσι λοιπόν μη ρωτάτε για ποιον χτυπάει η ΚΑΜΠΑΝΑ…όλοι μαζί σαν μια γροθιά

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ”.