Πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών, απεβίωσε η Κική Δίντσογλου-Σκουτέρη. Ήταν η μόνη απόγονος του Ηπειρώτη Λύσανδρου Σκουτέρη, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνο περί τα τέλη του 19ου αιώνα εγκαταστάθηκε στον οθωμανοκρατούμενη τότε Γκιουμουλτζίνα και διέπρεψαν.

Το αρχοντικό της οικογενείας, το οποίο αποτελεί άριστο δείγμα της ανερχόμενης αστικής τάξης της εποχής στην Κομοτηνή, η εκλιπούσα είχε δωρίσει στον Δήμο Κομοτηνής. Για τον λόγο αυτό ανακηρύχθηκε, επί δημαρχίας του αειμνήστου Γεωργίου Παπαδριέλη “Τοπική Ευεργέτιδα του Δήμου Κομοτηνής” (1997), και επί δημαρχίας Αναστάσιου Βαβατσικλή “Επίτιμο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου” (2004). Εν συνεχεία (2015), επί δημαρχίας (του Ηπειρώτη στην καταγωγή) Γεωργίου Πετρίδη, ο Δήμος Κομοτηνής το παραχώρησε στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» για τη φιλοξενία των γραφείων του, ενώ ταυτόχρονα στο αρχοντικό στεγάζεται και το Θρακικό Εθνολογικό και Πολιτιστικό Μουσείο Κομοτηνής και Θράκης.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του αρχοντικού και της ιστορίας, διαδραματίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, Ιωάννης Τζαμπάζης, του οποίου η εκλιπούσα υπήρξε νονά.

Ο Κωνσταντίνος Σκουτέρης υπήρξε σημαντικός οικονομικός παράγοντας της Κομοτηνής, ενώ διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής και πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Η οικογένειά του συγκαταλέγεται μεταξύ των επιφανών της παροικίας των Ηπειρωτών στην Κομοτηνή.

Η εξόδιος ακολουθία της Κικής Δίντσογλου-Σκουτέρη, θα ψαλεί αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 14:30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

φωτό: paratiritis-news.gr