Με επιστολή της στην Φώφη Γεννηματά, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απέσυρε την υποψηφιότητά της με το ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη.

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε.

Η χώρα μας διανύει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της καθώς προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από δέκα χρόνια βαρύτατων μνημονίων, περικοπών και σκληρής λιτότητας.

Ειδικότερα η Θράκη μας αποτέλεσε και αποτελεί έναν τόπο ο οποίος πλήρωσε ιδιαίτερα μεγάλο αντίτιμο της κρίσης αυτής. Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε, όλοι εμείς που ζούμε στον τόπο αυτό, την εγκατάλειψη, την εξαθλίωση και την ερήμωσή του από νέους ανθρώπους.

Παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες, όλοι όσοι πιστεύουμε και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για το καλύτερο αύριο αυτού του τόπου, δώσαμε μάχες για να μην χαθεί η ελπίδα του αύριο, να μην εγκαταλειφθεί πλήρως ο τόπος μας και να μην παραδοθεί σε ακραίες εθνικιστικές μειοψηφίες οι οποίες μέσα από όψιμους ηρωισμούς προσπαθούν να καπηλευτούν την εξαθλίωση της καθημερινότητας μας.

Συστρατευόμενοι όλοι κάτω από την μεγάλη ομπρέλα μιας προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Μίας ισχυρής και ενωμένης δημοκρατικής παράταξης, πιστής στις μέχρι σήμερα πάγιες και σταθερές πολιτικές ανάπτυξης, ισονομίας και ισοπολιτείας, στρατευμένη πάντα ενάντια σε πολιτικές δεξιού νεοφιλελευθερισμού και εθνικιστικών παραληρημάτων.

Αγαπητή κα Πρόεδρε, μέσα στο πέρασμα όλων αυτών των ετών γνωρίζετε ότι έχω προσφέρει από τη θέση μου και τις δυνατότητές μου όσα περισσότερα μπορούσα για την εδραίωση της κεντροαριστεράς και των πολιτικών που πρεσβεύαμε. Ακολουθώντας πάντα τις αρχές και τον αγώνα της οικογένειας και του πεθερού μου πρώην βουλευτή Αχμέτ Μεχμέτ για την εδραίωση του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη. Έθεσα εξ αρχής τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος (υποψήφια και εκλεγμένη νομαρχιακή και δημοτική σύμβουλος, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009, μέλος των κεντρικών οργάνων του κόμματος), και υπηρέτησα με σθένος κάθε αξίωμα χωρίς ποτέ να ενδώσω σε μικροκομματικές και πελατειακές σκοπιμότητες, ολοκληρώνοντας σήμερα 17 έτη συνεχούς παρουσίας (από το 2002 ως εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος και Αντινομάρχης και μέχρι σήμερα ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και Αντιδήμαρχος).

Στις προσωπικές αλλά και θεσμικές συναντήσεις μας το τελευταίο χρονικό διάστημα σας έχω επισημάνει επανειλημμένα τις ιδιομορφίες της περιοχής μας σε θέματα χάραξης στρατηγικής πολιτικής (ισονομία, ισοπολιτεία, ισότητα, ανεργία, κ.ο.κ.), προκειμένου να επαναφέρουμε στις τάξεις του κινήματος τον πυρήνα των συμπολιτών μας που αποτελούσε τον κορμό του κόμματος από την ίδρυσή του μέσα από τις αξίες και θέσεις που είχε εδραιώσει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Παρόλα αυτά διαπιστώνω ότι η όποια προσπάθεια μου, η οποία γίνεται μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες αλλά αποκλειστικά από συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται σε μια μόνιμη υπονόμευση. «Φίλιες» δυνάμεις, οι οποίες ουδέποτε υπήρξαν συστρατευόμενοι με τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, και ουδέποτε μοιράστηκαν στο παρελθόν το όραμά μας, εκμεταλλεύονται συγκυριακά το ΚΙΝΑΛ ως ένα ακόμα-σταθμό της πολιτικής τους πορείας, χωρίς προφανώς να είναι και ο τελευταίος. Αποδεδειγμένα η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η οργάνωση του κινήματός μας στην ευρύτερη περιοχή, θεωρείται επιεικώς ως κακή, με περίτρανο παράδειγμα το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων (για πρώτη φορά το κίνημά μας δεν εκλέγει περιφερειακό σύμβουλο στην Π.Ε. Ροδόπης!!!).

Με κριτήριο τα ανωτέρω θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την οριστική απόφασή μου να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο εσάς όσο και τα όργανα του κινήματος για την τιμητική πρότασή σας στο πρόσωπο μου.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση και καλή δύναμη στις προσπάθειές σας.

Παραμένω ενεργός πολίτης. Πιστή στην πορεία που χαράξαμε. Συμπορευόμενη όλων όσων επιθυμούν να ξαναδούμε να εκφράζεται ισχυρά η φωνή όλων των καθαρών προοδευτικών δυνάμεων».