Απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών στις 15 Οκτωβρίου

"Απεργούμε και υπερασπιζόμαστε δημόσια παιδεία και υγεία".
ΔΟΕ1

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, “Οι Τρεις Ιεράρχες”, δηλώνει πως θεωρεί “αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα στη δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά, στη δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες, στη μόνιμη σταθερή εργασία για κάθε εργαζόμενο, στις δημοκρατικές διαδικασίες και συνδικαλιστικές ελευθερίες σε κάθε χώρο εργασίας”, και καλεί σε “μαζική συμμετοχή” στην 24ώρη απεργία της 15/10/2020, με αιτήματα μεταξύ άλλων, “15 μαθητές στην τάξη, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και του προσωπικού καθαριότητας, υπεράσπιση όλων των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών”.

Η σχετική απόφαση-ανακοίνωση του Συλλόγου: 

“ΑΠΕΡΓΙΑ 15/10/2020 – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Η κυβέρνηση με την «ευκαιρία» της επιδημίας εντείνει την επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας, εκχωρεί δημόσια κοινωνικά αγαθά στον ιδιωτικό τομέα, υποβαθμίζει και απαξιώνει συστηματικά υγεία και παιδεία. Η κατάσταση στα σχολεία είναι εξουθενωτική για τους εκπαιδευτικούς, επικίνδυνη για την υγεία και καταστροφική για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με οδηγίες και και πρωτόκολλα για τον COVID προκλητικά ανεφάρμοστα. Η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως περιττό κόστος, και όλα παραπέμπονται στην «ατομική ευθύνη» εκπαιδευτικών και γονιών. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούμαστε αναλώσιμοι αλλά και το προσωπικό καθαριότητας επίσης ρισκάρει τη ζωή του χωρίς ειδικό εξοπλισμό και η καθαριότητα των σχολείων προβληματική γιατί είναι αδύνατο με τρίωρες συμβάσεις να καθαριστούν τα σχολεία δύο φορές τη μέρα. Η Υ.Α. και η εγκύκλιος για την επιβολή υποχρεωτικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με κάμερα στην τάξη δείχνουν πως Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συρρικνώσει τις εκπαιδευτικές δομές και να υποβαθμίσει τη Δημόσια εκπαίδευση. Με τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και με το στήσιμο “διαδικτυακών τμημάτων” επιχειρεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών αλλά και την κατ’ οίκον διδασκαλία.
Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί ως φίλτρο αποκλεισμού μέρους των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τα στοιχειώδη: τη δωρεάν παροχή υλικού, λογισμικού και σύνδεσης στο διαδίκτυο για κάθε εκπαιδευτικό, μαθητή-τρία.
Όλα αυτά ενώ γίνεται και απόπειρα εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ώστε να απαξιωθούν οι ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες του εκπαιδευτικού κινήματος. Η διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι διαδικασία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του
«συνέρχεσθαι». Η απαξίωση της αξίας της εργασίας συμπληρώνουν οι απαράδεκτες τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών και η απόπειρα να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί σε όργανα καταστολής του μαθητικού κινήματος. Η απρόσκοπτη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης απειλείται. Υπάρχει ήδη σημαντική καθυστέρηση στην εγκατάσταση και λειτουργία των επιπλέον αναγκαίων αιθουσών και την παράδοση του εξοπλισμού. Οι δε αίθουσες δεν αντιστοιχούν με τις
εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων και υπολείπονται των προδιαγραφών που έθετε ο Σύλλογός μας. Την ίδια στιγμή που δεν ικανοποιείται κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα κρεσέντο καταστολής και βίας στη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 9/10. Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας δηλώνει πως θεωρεί αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα στη δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά, στη δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες, στη μόνιμη σταθερή εργασία για κάθε εργαζόμενο, στις δημοκρατικές διαδικασίες και συνδικαλιστικές
ελευθερίες σε κάθε χώρο εργασίας.
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ώρη απεργία της 15/10/2020 για 15 μαθητές στην τάξη, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών και του προσωπικού καθαριότητας, για υπεράσπιση όλων των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών (μεταξύ και άλλων αιτημάτων).
Αποφασίζει:
• Την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μαζί με άλλα σωματεία και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής την Πέμπτη 15/10 και ώρα 11:00.
• Ζητά από το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει με προγράμματος δράσης σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων άμεσα και ολομέλεια προέδρων την 25/10/2020 με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ (μεταξύ και άλλων αιτημάτων).

 • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) . Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
 • Εύρεση χώρων άμεσα για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
 • Αυξημένες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Καμιά συζήτηση για τρίμηνες συμβάσεις, ελαστικά ωράρια και ωρολόγιο πρόγραμμα. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων
  Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
 • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων για οποιοδήποτε λόγο.
 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.
 • Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος. Επιπλέον μέσα προστασίας για εκπαιδευτικούς.
 • Νοσηλευτής/τρία σε κάθε σχολείο και υποδομή χώρου αναμονής ύποπτων περιπτώσεων με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.
 • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και εθελοντικά στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί για να ελεγχθεί η τυχόν μετάδοση του ιού.
 • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19 Άμεσα να μετατραπούν σε πλήρους ωραρίου όλες οι συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας.
 • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων. Καμιά υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας από εξ αποστάσεων μορφές”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood