Απάντηση Βεζυργιαννίδη σε Γκαράνη

Απάντηση Βεζυργιαννίδη σε Γκαράνη.
ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ-ΓΚΑΡΑΝΗΣ

Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ Γιάννης Βεζυργιαννίδης στην ανακοίνωση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, με αφορμή ανακοίνωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ όπου γινόταν αναφορά στην ενίσχυση του νοσοκομείου Κομοτηνής από τοπικούς φορείς, αναφέρει:

“Θέρμα συγχαρητήρια στον Δήμο Κομοτηνής για την προσφορά του προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής συνολικού ύψους 102.300 ευρώ, που τα προσέφερε παρόλο που δεν είχε θεσμική υποχρέωση (όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου), από τα χρήματα των δημοτών.

Το Δελτίο Τύπου της ΔΕΕΠ Ροδόπης στις 13 Οκτωβρίου  δεν αναφερόταν στους δωρητές του Νοσοκομείου, αλλά στις δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικό αδύνατον, καθώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για προσφορά, τόσο από θεσμικούς φορείς όσο και από ανώνυμους πολίτες της περιοχής που βοήθησαν από το υστέρημά τους, χωρίς να αναζητούν την προβολή τους.

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κομοτηνής, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος για την σύνταξή του, υπήρξε η τρίτη προσπάθεια, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει πολιτική αντιπαράθεση.

Είχε προηγηθεί ο χαρακτηρισμός της σύσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους φορείς της περιοχής ως κομματική, κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, εξαιτίας της παρουσίας του Προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης στο πάνελ, και η αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής από τη σύσκεψη με τη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, προσπαθώντας να αποδώσει στην επίσκεψη κομματικό χαρακτήρα, λόγω της παρουσίας της Προέδρου κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να αποδεχτεί το γεγονός πως οι πολίτες έχουν αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, και σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με κριτήρια καθαρά κομματικά.

Να τους υπενθυμίσουμε πως σε κάθε επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών, που είχε την ευθύνη οργάνωσής της η ΔΕΕΠ Ροδόπης, είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο, καθώς προτεραιότητα μας είναι να είμαστε αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, χωρίς κομματικές διακρίσεις, και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Μετά λύπης μας όμως διαπιστώνουμε πως ο Δήμαρχος Κομοτηνής κος Ιωάννης Γκαράνης δεν έχει αποβάλει την προηγούμενή του ιδιότητα, του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, και λειτουργεί με κομματικές πρακτικές και όχι με αυτοδιοικητικό προσανατολισμό.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αντίπαλός της είναι η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου και η επίλυση των προβλημάτων τους, καθώς αυτοί είναι που στο τέλος της θητείας τους θα τους κρίνουν, και όχι τα κομματικά γραφεία και η εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

Τέλος, καθώς διακρίνουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην αναφορά ποσών, θα ήταν θεμιτό να ενημερωθούν οι δημότες για το ποσό που έχει λάβει ο Δήμος Κομοτηνής από την Πολιτεία ως έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και τη μέχρι στιγμής χρήση του”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood